El Teatre Condal presenta un cicle d’espectacles musicals del final de temporada

Escrit per Revista Teatralnet

05.05.2021

Daniel Anglès: “Hi ha coses meravelloses que hem de portar al teatre”

El Teatre Condal comença una sèrie d’espectacles musicals de cara a la segona meitat de temporada. Aquest matí, Daniel Anglès -director artístic del teatre- i les diferents companyies han presentat els espectacles així com han fet una actuació sobre cada obra. Anglès ha presentat l’acte mostrant el seu entusiasme per poder acollir uns projectes que ha considerat “joies amagades” després d’una temporada centrada en la comèdia: “Hi ha coses meravelloses que hem de portar al teatre”. Tot seguit el director artístic del Teatre Condal ha presentat les companyies i ha donat peu a les actuacions en primícia d’aquestes.

Historias jamás cantadas – Roger Berruezo – 10 de Maig

Roger Berruezo ha interpretat una peça del seu nou material inèdit compost per diferents artistes sense seguir un fil conductor concret, però que ha declarat que tenen certes connexions: “al final totes les cançons són d’un pare i d’una mare […], en aquest sentit quasi totes elles acaben parlant del mateix: l’amor”. El cantant ha aprofitat l’ocasió per agrair als seus companys de projecte la gran feina de creació duta a terme i ha donat a conèixer l’anècdota del projecte, quan dos compositors li van entregar dos temes diferents (un en català i l’altre en italià) que compartien títol: L’ombra.

Una llum tímida – La Cicatriz –
22 de Maig

Les components de la companyia La Cicatriz han interpretat un tema del seu espectacle debut, una musical de nova creació inspirat en una història real. Andrea Puig, compositora musical de l’espectacle ha volgut recordar com va néixer l’espectacle (i també la companyia): “l’Àfrica l’autora del text estava llegint una notícia de fa bastants anys, poder 20 que parlava de dues dones durant l’època franquista i després, i no li va agradar gaire el caire d’aquella notícia, la va trobar sensacionalista i va decidit crear una obra inspirada en aquella notícia, inspirada en la història d’amor d’aquelles dues dones”. 


EROS – Núria Llausí i Eloi Gomez – 7 de Juny

Nuria Llausí i Eloi Gómez han interpretat un track de l’àlbum recentment publicat de la compositora i cantant. Nuria Llausí ha explicat com aquest projecte neix en part com a resposta contraposada a Anteros, cançons d’un final, publicat l’any 2018. “El projecte anterior va ser anteriors que va néixer amb la necessitat descriure cançons al tenir una ruptura”, també ha parlat de com ha estat el procés creatiu del mateix: “Un dia a les 3 del matí vaig escriure totes les històries d’amor que m’agradaria tindre”.