El Teatre Gaudí torna a prorrogar ‘Maria Antonieta’

04.26.2019

Author

El Teatre Gaudí Barcelona ens anuncia que, degut a l’èxit de públic, es prorroguen les representacions de l’espectacle Maria Antonieta, en la que serà ja la tercera temporada de programació.  Es mantindrà en cartell fins al 25 de maig.

Us recordem que Maria Antonieta és un text original de l’actriu i única intèrpret de l’espectacle Analía Puentes, creat a partir de diverses fonts: la biografia escrita por Stefan Zweig, cartes originals entre María Antonieta i la seva família, proclames d’època… L’espectacle “és un unipersonal teatral i poètic, una encarnació delirant i honesta de la víctima més cèlebre de la Revolució Francesa.”  L’obra serveix de detonant per a un treball d’encarnació poderós i lliure, en la línia experimental del Laboratori Escola de Jessica Walker.

LA HISTÒRIA
Filla menor de l’emperador austríac Francesc I i de Maria Teresa, Maria Antonieta va ser una dona lliure en una època turbulenta. La van casar als 14 anys amb l’hereu al tron ​​de França. Va ser un matrimoni polític destinat a unir els Borbons i els Habsburg, les dues famílies més antigues de la monarquia europea.

L’obra relata la seva tempestuosa arribada a Versalles, la frustració davant la fredor del seu espòs, el seu apassionat romanç amb el comte Von Fersen, la seva caiguda en desgràcia -arrastrada per l’onada de l’aixecament popular- i el seu judici i execució en 1793.

Per desprestigiar a la reialesa, la Revolució havia d’atacar a la reina ia la reina a la dona. No es va estalviar cap calúmnia per portar-la a la guillotina: tots els vicis, totes les formes de depravació van ser atribuïdes sense vacil·lar a “la lloba austríaca”.

De la carrossa d’or al carro de l’escorxador, de luxe a la privació, del triomf a la guillotina, la vida de Maria Antonieta és el símbol tràgic del brutal naixement d’una nova era en la Història de la Humanitat.

HORARI ABRIL
Horari: Divendres i dissabte a les 19:00h i diumenge a les 18:00h.

HORARI MAIG
Horari: Divendres i dissabte a les 19:00h.

Preu: 18€. Espectacle en castellà. Durada: 60 min.
SALA PETITA DEL TGB

 

 

 

Author