El Teatre Lliure busca la seva companyia resident per a la Temporada 20/21

02.05.2020

Author

El teatre Lliure ens comunica que, fins al 2 de març, s’obre el termini de presentació de candidatures per esdevenir la companyia resident del Teatre Lliure durant la Temporada 20/21. El Teatre reafirma el seu suport als creadors amb la continuïtat del programa d’Ajuts a la creació Carlota Solevila, engegat aquesta temporada sota la direcció de Juan Carlos Martel Bayod.

La residència tindrà lloc de setembre a desembre de 2020 i podran optar-hi totes les companyies amb domicili a Catalunya o a la resta de l’Estat espanyol que presentin un projecte escènic de contingut comunitari i vinculat a universitats i/o entitats socials de Barcelona. 

La residència està dotada de 30.000 euros, a més de posar a disposició els espais d’assaig i treball a la seu de Montjuïc. Al mes de desembre, el projecte treballat s’exhibirà públicament com a work in progress dins de la programació del teatre.

El Comitè de Programació del Teatre Lliure, amb la Direcció Artística, valoraran els projectes presentats i seleccionaran la companyia en el termini d’un mes. El resultat s’anunciarà públicament durant la presentació del primer semestre de la Temporada 2020/21.

Temporada 19/20: primera edició Ajuts a la creació Carlota Soldevila

En aquesta primera edició dels Ajuts a la creació Carlota Soldevila, la companyia resident del Teatre Lliure ha estat Mos Maiorum. La formació va ser escollida entre les 39 propostes que es van rebre i va presentar el work in progress Turba, un espectacle sobre la mobilització de masses, amb una molt bona acollida per part del públic.

Els Ajuts a la creació Carlota Soldevila també inclouen tres altres programes de residències: les residències creatives d’intercanvi, la convocatòria de les quals s’obrirà enguany al mes de març; la selecció d’un/a artista resident, que s’anunciarà més endavant, i Creadors EN RESIDÈNCIA, projecte amb alumnes de secundària en col·laboració amb l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) i el Consorci d’Educació de Barcelona (CEB) que es desenvolupa durant el curs escolar.

En aquesta passada edició, les residències creatives d’intercanvi
es van fer en col·laboració amb la Hammana Artist House del Líban. De les 11 propostes rebudes, es van seleccionar els projectes Herois Anònims de Joan Aguiló i Catalina Inès Florit, i Aphrodytes de Myriam Boulos. D’altra banda, l’artista resident va ser Carla Rovira, que va presentar l’espectacle Posaré el meu cor en una safata, i Magda Puig que està treballant en un procés creatiu amb els alumnes de 2n d’ESO de l’Institut Joan Fuster.

INFORMACIÓ PRÀCTICA
Presentació de convocatòria a companyia resident del Teatre Lliure: fins al 2 de març. Enviar les candidatures a projectes@teatrelliure.com (assumpte “Residència per a companyies”).

Més informació: Bases de la convocatòria

Author