El Teatre Sant Vicenç de Sabadell ens anuncia que és a punt de fer el salt cap a la ciutat de París del 1493. I és que arriba l’esperat musical 100% Sant Vicenç: El Geperut de París, “amb 70 actors i actrius sobre l’escenari, i tot un equip tècnic i de direcció al darrere que porten molts mesos treballant en aquest projecte”, expliquen. El Centre acollirà les representacions d’El Geperut de París els diumenges dels mesos de febrer i març, en un musical que promet ser dels millors de la temporada i de la cartellera sabadellenca.
Els directors de l’obra són en Sergio González i l’Esteve Oliver, tots dos pares d’infants del Taller de Teatre. L’obra es va començar a assajar el febrer del 2018. No obstant, aquesta producció és el resultat de més de tres anys de treball i il·lusió. Van decidir portar l’obra al Sant Vicenç perquè “no podia ser en un altre lloc, el teatre Sant Vicenç és el nostre teatre, el teatre de tots”, afirma Esteve Oliver.
Argument
L’obra està basada en la novel·la de Víctor Hugo, Nostra Senyora de París, de la qual s’han fet un munt d’adaptacions, musicals i pel·lícules. Fins i tot la factoria Disney en va fer una animació! Cap d’aquestes adaptacions no han perdut l’argument original del cèlebre autor francès.
Ens trobem al París del segle XV. La seva màxima representació arquitectònica és la catedral de Nôtre Dame i el més significatiu és el so de les seves campanes. Allà s’amaga un misteri, un enigma que molts no volen descobrir. Qui és que cada dia desperta a la gent que viu a París? Uns diuen que no és humà, d’altres pensen que sí. Però què és? Un monstre o un humà?
Es la nova història del campaner més famós de París, Quasimodo, un jove deforme que viu al campanar de la catedral atès per tres monjos, Hugo, Víctor i Clèment, que intentaran mantenir a “Quasi” allunyat de qualsevol perill, fins i tot, del seu pervers amo, el ministre Frollo. Ho aconseguiran?
L’obra compta amb excel·lents col·laboradors i socis de l’entitat habituals. La música és de Xasqui Ten, la direcció vocal d’Anna Aparicio i la direcció de ball de Cristina Allande i Noelia Mateus, de l’escola Ritme Dansa. Els personatges principals els interpreten Marc Pons i Sergi González (Quasimodo), Bea Boronat i Cristina Fabero (Esmeralda) i Arnau Maymí i Toni Garcia (Frollo). Els decorats us portaran de ben segur al París del segle XV. Des de tramoies porten mesos preparant-los.
L’obra està adreçada a tots els públics. Tant grans com petits poden passar-ho bé en una producció de caràcter familiar. El director de l’obra destaca la gran participació i bon ambient de la gent.