El Timbal presenta un nou postgrau en cinema i TV

10.03.2018

Author

El Timbal, l’escola d’arts escèniques i formació del Fort Pienc de Barcelona, segueix creixent i ampliant les seves àrees de coneixement. En aquest sentit, acaben de presentar un postgrau anual basat en un programa de formació i perfeccionament que facilita l’entrada a la professió a actors i actrius que volen desenvolupar -se en l’àmbit audiovisual.

Aquest programa està dirigit a graduats/des en Art Dramàtic (ESAD, CFGS, Formació professional amb titulació) i professionals del sector sense titulació específica que puguin acreditar experiència professional.

Per a més informació, consulta la seva pàgina web.

Objectius
Capacitar a l’actor/actriu per poder treballar en produccions cinematogràfiques i televisives
Millorar les possibilitats d’èxit al procés de càsting
Empoderar a l’actor/actriu en la seva creativitat, pro activitat i gestió de recursos propis i grupals.

Pla d’estudis
El programa s’estructura en tres mòduls professionals i finalitza amb la presentació del Treball de Final de Postgrau. Puntualment, s’organitzaran Masterclasses amb especialistes que completaran la formació del postgrau. En cap cas es podran cursar els mòduls per separat. El compromís d’assistència i pagament és anual.

Mòdul I. TÈCNICA ACTORAL I ENTRENAMENT A CÀMERA
Es treballarà la tècnica actoral des del Sistema Pedagògic CODA, metodologia d’interpretació de l’actor i l’actriu contemporani així com la pràctica Interpretativa aplicada al guió cinematogràfic i al guió tècnic mitjançant escenes de pel·lícules o sèries de tv. El visionat, la pràctica de rodatge en set i el feed-back individual i concret per part dels professors/es seran els mecanismes de treball per tal de perfeccionar la tècnica i dotar d’organicitat el treball.

Mòdul II. PRÀCTICA PROFESSIONAL DE RODATGE
Mòdul que permet posar en pràctica la tècnica i que afavoreix el contacte amb la realitat professional des del treball amb prestigiosos/ses professionals del medi.

Inclou pràctiques d’assajos i de rodatge en set amb directors/res de cinema i televisió a partir de seqüències audiovisuals.

Mòdul III. CÀSTING
Es treballarà la preparació i l’execució de càsting, el material necessari per poder optar a proves i l’exploració personal de cada perfil per augmentar les possibilitats d’èxit.

Treball de Final de Postgrau
Projecte teòrico-pràctic supervisat pels tutors corresponents que es defensarà durant l’últim període de la formació.

Període lectiu
D’octubre de 2018 a juny de 2019.
280 hores de formació + 135 hores de treball autònom

Horari
Dimarts i dijous de 9h a 13h

Inici de curs: dimarts, 16 d’octubre

Procés d’admissió
L’admissió es fa en base al currículum i certificat d’estudis que cal fer arribar a escola@eltimbal.org. Un cop admès a la prova, cal demanar dia i hora a secretaria del centre i fer arribar el monòleg cinematogràfic triat per la persona aspirant via e-mail. El text ha de tenir una durada de 2 a 3 minuts màxim.

L’alumnat que hagi cursat satisfactòriament el Pla de Formació Actoral o el Cicle Formatiu de Grau Superior a eltimbal estan exempts d’aquesta prova.

Inscripcions obertes! Per saber els horaris disponibles cal trucar a secretaria del centre i abonar la taxa corresponent.

Un cop la persona és admesa s’inicia el procés de matriculació. El centre ofereix un màxim de 14 places i es van omplint en estricte ordre d’inscripció.

Professorat
Montse Bernad, Ricard Boluda (Equip CODA), Pol Fuentes (ESCAC), Aitor Aguirre (ESCAC)

Professorat col·laborador: Pep Armengol, Judith Colell, Mireia Juárez, Albert Pintó, Liliana Torres, Rosa Vila.

Author