Els coreògrafs Guy Nader i Maria Campos porten ‘Made of Space’ al Mercat de les Flors

Escrit per Revista Teatralnet

10.13.2021

Els propers 16 i 17 i del 22 al 24 d’octubre, el Mercat presentarà Made of Space, darrer treball de la cia. formada per Guy Nader i Maria Campos, que va rebre una excel·lent acollida durant la seva presentació al Festival Grec d’aquest estiu. Aquesta peça segueix explorant els límits de l’espai i del temps a través de la dansa de 5 magnífics intèrprets. I amb la música en directe de  Miguel Marín,

Aquest treball, coproducció del Mercat, és el tercer projecte CÈL·LULA que du a terme l’equipament per donar suport a les companyies locals per a què puguin realitzar treballs de mig-gran format.

Sobre CÈL·LULA

CÈL·LULA és una estructura flexible per a la creació, la transmissió continua i el desenvolupament de la dansa, invita i acull a coreògrafs i ballarins. Té com a objectiu
facilitar i produir creacions de format mig/gran; donant resposta a la dificultat actual de sostenir peces d’aquest format des de petites estructures de producció privada.

Els projectes CÈL·LULA prenen formes diverses, com ara produccions pròpies, coproduccions internacionals o nacionals o laboratoris de recerca. En funció de les
creacions, els artistes i les complicitats que es donen.

L’argument

Made of Space, és un viatge visual i sonor que articula temps, espai i cos; emprant patrons de moviment i estructures musicals, mitjançant l’acumulació, variació i repetició de trajectòries, traces i recorreguts, que junts formen un espai continu i infinit.

Com una partitura en la que es succeeixen les repeticions sostingudes, les variacions continues;
l’espai queda ocupat de manera geomètrica per un grup d’intèrprets que, com els músics, es deixen portar per l’energia i dinamisme que els uneix. Formen una xarxa en la que comparteixen l’eix mitjançant recorreguts que  serveixen com a base per un nombre infinit de variacions. Aquestes desafien constantment a la gravetat i, a la vegada, rendint- se a ella.

L’espai es converteix així en un camp generador, un teixit conjuntiu que es trena com a testimoni visual del paisatge viscut i experimentat. Una poètica de l’espai que deté el fluir del temps. Una onada de pura dansa i pur so, un vòrtex d’energia vital.

Fitxa artística

Idea/concepte GN|MC Guy Nader | Maria Campos
Direcció Guy Nader
Co-direcció Maria Campos
Composició musical: Miguel Marín
Música en viu Miguel Marín, Daniel Munarriz
Creació/interpretació: Maria Campos, Alex de Vries, Noé Ferey, Patricia Hastewell,
Anamaria Klajnšček, Héctor Plaza, Maxime Smeets

Coproducció: Mercat de les Flors (projecte Cèl·lula), Grec 2021 Festival de Barcelona
Amb el recolzament Fundació Banc Sabadell, Departament de Cultura de la
Generalitat de Catalunya
Amb la col·laboració de: Graner, fàbrica de creació, CondeDuque Centro de Cultura
Contemporánea