Els Ocells’ de La Calòrica completa la programació del Fresc Festival Sabadell 2022

Escrit per Revista Teatralnet

05.13.2022

La companyia La Calòrica tornarà al Fresc Festival de Sabadell per presentr: Els ocells; la particular i divertida versió de l’obra d’Aristòfanes que la formació va estrenar el 2018. I que s’ha estat representant des de llavors. El muntatge es podrà veure al Festival d’Estiu de Sabadell el proper 3 de juliol a la nit (21.30).

Com la resta de propostes del Festival es representarà #alafresca de l’Amfiteatre de la Fundació 1859 Caixa Sabadell. Les localitats es posaran a la venda el proper dilluns 16 de maig a través de la plataforma Codetickets.

L’espectacle

Amb dramatúrgia de Joan Yago i direcció d’Israel Solà, Els ocellés una revisió del text clàssic grec que: La Calòrica converteix en una comèdia majúscula i excessiva a partir de treure el màxim potencial còmic dels intèrprets. Una comèdia que fa parlar els ocells i converteix els líders polítics en dj’s messiànics. Un text en el qual l’humor més negre i absurd es posa al servei del discurs més polític.

L’argument pren com a protagonista el jove empresari Pisteter i la seva companya Evèlpides; que no poden tornar a casa ni se’ls acudeix on portar la vida còmoda, relaxada i lliure d’impostos que anhelen. La trobada accidental amb un innocent puput enmig del bosc els portarà a plantejar-se un canvi d’estratègia. Consisteix  en renunciar a la seva condició humana; convertir-se en ocells i convèncer totes les aus del món per crear una nova societat basada en els principis fonamentals: Individu, Propietat i Competència.

Xavi Francès, Aitor Galisteo-Rocher, Esther López i el sabadellenc Marc Rius protagonitzen el muntatge, que arribarà des de Madrid. S’ha representat amb molt d’èxit al Centro Dramático Nacional: ha rebut els Premis de la Crítica 2019 al Millor Actor de Repartiment (per Xavi Francès); i al Millor Vestuari (obra d’Albert Pasqual). També ha rebut el Premi Teatre Barcelona al Millor Espectacle de Petit Format i al Millor Actor de Repartiment: (per Aitor Galisteo-Rocher).

El Fresc Festival

El Fresc és un festival d’iniciativa privada que organitza la Fundació 1859 Caixa Sabadell amb BBVA com a partner  principal. Va néixer el 2017 i es desenvolupa al Jardí de la Fundació i, especialment: a l’Amfiteatre de què disposa aquest recinte, un oasi de natura i tranquil·litat al Centre de Sabadell ideal per gaudir de la cultura aprofitant la festa de les nits d’estiu.

No es la primera vegada que La Calòrica passa pel Fresc. En la primera edició, la formació ja hi va presentar Sobre el fenomen de les feines de merda. Amb la seva incorporació es tanca la programació de la 5a. edició del Festival d’Estiu de Sabadell, que es portarà a terme del 26 de juny al 14 de juliol. I amb noms com: Marina Rossell, Roger Mas, Fel Faixedas i Carles Xuriguera, Jordi Boixaderas, Pere Qrquillué, la Balkan Paradise Orchestra, Mazoni; Enric Cambray o Àurea Márquez, entre d’altres.

PROGRAMACIÓ DEL FRESC FESTIVAL SABADELL 2022
Diumenge 26 de juny, 21.30
‘NI RASTRE DEL QUE VAM SER’
Fel Faixedas i Carles Xuriguera

Dilluns 27 de juny, 21.00
BALKAN PARADISE ORCHESTRA
BPΩ Tour

Dimarts 28 de juny, 21.30
‘LA DONA DEL TERCER SEGONA’
Àurea Màrquez / Teatre Nu

Dimecres 29 de juny, 21.30
‘FIL DE MEMÒRIA’, poesia de Gabriel Ferrater
Pere Arquilué

Dijous 30 de juny, 21.00
MAZONI
‘Ludwig’

Divendres 1 de juliol, 21.30
‘AGÈNCIA MATRIMONIAL 7 D’AMOR’
Maria Eugènia Casanova

Diumenge 3 de juliol, 21.30
‘ELS OCELLS’
Companyia La Calòrica

Dilluns 4 de juliol, 21.00
MARINA ROSSELL
‘300 crits’

Dimarts 5 de juliol, 21.00
‘TENORS’
Companyia Illuminati 

Dimecres 6 de juliol, 21.30
‘TEMPS FRÀGILS’, poesia
Jordi Boixaderas

Dijous 7 de juliol, 21.30
‘EL GEGANT DEL PI’
Pau Vinyals 

Divendres 8 de juliol, 21.00
MAGALÍ SARE
‘Esponja’

Diumenge 10 de juliol, 21.30
‘HAMLET.01’
Enric Cambray / Sergi Belbel

Dilluns 11 de juliol, 21.00
ARRIBAR I PLOURE
‘Un concert dramàtic’ amb Ricard Farré i Àlex Pujols

Dimarts 12 de juliol, 21.00
ROGER MAS
‘Totes les flors’

Dimecres 13 de juliol, 21.30
‘EL PASO DEL TIEMPO Y YO’, poemes de Gil de Biedma
Mingo Ràfols i Sílvia Comes

Dijous 14 de juliol, 21.30
‘SPEER’
Pep Munné i Xavier Ripoll