Els Pirates estrenen a l’Akadèmia la nova versió de ‘Nit de reis (o el que vulgueu)’

12.07.2018

Author

La companyia Els Pirates Teatre reprèn la producció Nit de reis (o el que vulgueu) estrenada a la Biblioteca de Catalunya en el marc del Festival Shakespeare-, i la porta ara a escena en una nova versió revisada al Teatre Akadèmia. L’obra, coproduïda pel mateix Teatre Akadèmia, es podrà veure del 12 de desembre al 13 de gener(amb funcions especials el dia de Nadal i Sant Esteve).

En aquesta nova producció, amb dramatúrgia i direcció d’Adrià Aubert, hi ha novetats en el repartiment, que està format per Eduard Autonell, Mònica Barrio, Ricard Farré, Xavi Frau, Carles Gilabert (en el paper de Malvolio), Ariadna Pastor, Lluna Pindado, Mònica Portillo, Josep Sobrevals i Vanessa Segura, que interpreta a la Senyora Tobies, un personatge que canvia de gènere respecte l’obra original, essent aquesta una altra de les novetats importants de l’adaptació.

Concebuda com una peça d’entreteniment que tancava el cicle festiu del Nadal, Nit de Reis és la novena comèdia de Shakespeare, i la primera que va més enllà d’una simple història d’embolics on les relacions amoroses, sovint falses, arriben a ser perverses. Nit de Reis és considerada una de les comèdies més divertides de l’autor.

El desig és el tema principal d’aquesta peça teatral, però és la lluita de la raó i la bogeria el tema que ha interessat veritablement a Els Pirates Teatre a l’hora de posar-la en escena. Qui és que està realment boig? Aquell que ha de fer el boig, aquell que es fa el boig o aquell que fa bogeries? Perquè la raó és tan fàcil de capgirar com un mitjó i els personatges d’aquesta obra sovint es deixen endur pel desig, tractant l’amor amb total lleugeresa.

Nit de reis (o el que vulgueu) es va poder veure durant la temporada 2014-15 al Maldà, a la Biblioteca de Catalunya i al Festival Shakespeare de Neuss, Alemanya.

SINOPSI
Els bessons Viola i Sebastià naufraguen a l’Adriàtic i es separen pensant que el seu germà ha mort. Viola, disfressada d’home i prenent el nom de Cesari, s’enamora del duc Orsino. El duc pretén seduir a la comtessa Olívia, i aquesta s’enamora de Viola pensant que és un home.

Una comèdia agredolça i rabiosament propera on l’engany forma part de la vida quotidiana d’uns personatges tan divertits com foscos.

SOBRE  ELS PIRATES TEATRE
Els Pirates Teatre és una de les companyies alternatives més antigues de la nostra ciutat. Aquest any 2018 han celebrat els seus primers 17 anys. Neix a Barcelona l’any 2001 i, des de desembre de 2013, porten la gestió d’El Maldà. El seu teatre manté sempre forts vincles amb la música i proximitat amb el públic. Formada per catorze persones de diferents disciplines, els seus membres sempre han compartit les ganes de crear i jugar sobre l’escenari.

La companyia, que deu el seu nom al primer espectacle on es van conèixer, Els Pirates de Gilbert i Sullivan, porta ja a les seves esquenes un total de 30 espectacles. Els més recents, Gran Fracaroli (2018, El Maldà) de Joan Brossa i Somni d’una nit d’estiu (2017, La Seca) de W. Shakespeare.

Col·loquis Post-Funció

  • 13/12 Col·loqui Post-Funció amb la companyia de l’espectacle
  • 19/12 Col·loqui Post-Funció amb la presència de J.M. Oroval, President de l’Associació Shakespeare de Catalunya
  • 20/12 Col·loqui Post-Funció moderat per Recomana.cat(Itinerari: Fantasia a escena)

Funcions especials: 25/12 a les 20.30h i 26/12 a les 18h

Author