‘Ensaio sobre a cegueria’ tanca les funcions a Porto amb una gran acollida del públic

Escrit per Revista Teatralnet

06.22.2022

El Teatro Nacional de São João (Porto); tanca les funcions d’Ensaio sobre a cegueria amb una gran acollida per part del públic. L’espectacle va exhaurir entrades poques hores després d’haver estrenat i tanca amb un 99% d’ocupació mitjana: 2.936 espectadors i espectadores han aplaudit aquesta estrena. Les vuit funcions d’Ensaio sobre a cegueria a Porto han assolit entre un 98% i un 100% d’ocupació.Assaig sobre la ceguesa és una de les novel·les més reconegudes de José Saramago ara adaptada al teatre amb dramatúrgia de Clàudia Cedó i direcció de Nuno Cardoso. L’obra és una coproducció del TNC i del Teatro Nacional de São João de Porto i farà una gira internacional: del 10 al 19 de juny ha estat en cartell a Porto; i del 29 de setembre al 30 d’octubre  inaugurarà  la Sala Gran del TNC (Temporada 2022-2023); el 25 i el 26 de novembre de 2022 es podrà veure al Theatro Circo (Braga); i el 3 de desembre del 2022 al Teatro Aveirense (Aveiro).

La producció compta amb mig repartiment català i mig repartiment portuguès: Ana Brandão, Paulo Calatré, Ferran Carvajal, Jordi Collet, Sérgio Sá Cunha, Montse Esteve, Paulo Freixinho, Adriana Fuertes, Gabriela Flores; Pedro Frias, Mafalda Lencastre, Jorge Mota, Albert Prat, Lisa Reis i Maria Ribera. L’espectacle s’interpreta en les dues llengües i amb subtítols.

El TNC continua amb la seva voluntat d’internacionalització i torna a apostar per diferents projectes “d’anada i de tornada”

Assaig sobre la ceguesa és una mostra clara de la voluntat d’internacionalització del TNC. Durant la Temporada 2022-2023, el TNC continua treballant els llaços de col·laboració amb altres teatres europeus i aposta per obres com: Bovary, un text de Michael De Cock a partir de Madame Bovary (de Gustave Flaubert) i amb direcció de: Carme Portaceli; Zona inundable, una obra de Marta Barceló que obre un nou circuit de col·laboracions amb Palma de Mallorca, i a les quals també s’incorporarà, més endavant, Andorra; Triptych,  l’última creació de la prestigiosa companyia belga Peeping Tom, o bé propostes com TDDAY,  Dramatúrgia emergent europea: PortugalVariacions Balls literaris, projectes que neixen de les aliances entre els teatres de Between Lands.

Ja a la venda els abonaments i els nous packs joves de la Temporada 2022-2023 del TNC

Els abonaments del TNC ofereixen el millor preu amb la màxima flexibilitat. El públic pot comprar abonaments de 2, 3, 4 i 10 espectacles: amb descomptes que van fins al 45% (entrades a partir de 15 €). A més, les persones abonades ja poden reservar ara les localitats dels espectacles inclosos en els abonaments: Assaig sobre la ceguesaTriptychUna noche sin lunaTerra baixa (reconstrucció d’un crim)BovaryTrilogía sobre la guitarra; El temps i els ConwayZona inundableMoriu-vosQuan ens haguem torturat prou; Vent de garbí i una mica de porL’alquimista SilencioBonoboTalking HeadsUppgivenhetDesdèmonaMal de Coraçon i MDR

Com a novetat de la temporada, el TNC ofereix els Packs joves per al públic de fins a 35 anys. Aquests packs permeten obtenir entrades per a dos espectacles diferents, a 10 € cada entrada (promoció limitada).

Les entrades individuals de la Temporada 2022-2023 sortiran a la venda l’1 de setembre de 2022.