Es presenta el volum ‘Teatre Maleït I’ de Tennessee Williams

05.22.2023

Author

Prometeu Edicions amb el patrocini de l’Institut del Teatre publica el volum Teatre Maleït I de Tennessee Williams; que inclou els textos Camino Real i La davallada d’Orfeu.

Es tracta d’una edició bilingüe anglès – català amb pròleg de Jordi Vilaró i traducció del dramaturg i professor de: l’Escola Superior d’Art Dramàtic (ESAD) Marc Rosich que recull textos que s’allunyen del cànon habitual de Williams: dels melodrames que el van fer famós.

A Teatre Maleït es presenten obres que en el seu moment van ser considerades massa experimentals o massa al·legòriques o massa autobiogràfiques, però que ara,  a ulls del lector/espectador del s. XXI, adquireixen una nova dimensió i permeten descobrir i apreciar de manera global la magnitud i la qualitat variada i polièdrica; del dramaturg estatunidenc més prolífic del segle XX.

El primer volum ofereix els textos Camino Real i La davallada d’Orfeu; dues obres estrenades en el mateix període que els seus èxits més aclamats però on descobrim un altre Williams; més cru i agosarat.

El dimarts 30 de maig a les 19h, a la Sala Beckett es presentarà el volum i es farà una lectura amb la presència de Jordi Vilaró i Marc Rosich.

Podeu trobar la nova publicació a la web de Prometeu Edicions, a llibreries especialitzades i també a la biblioteca de l’Institut del Teatre.

Author