Es publica ‘Hermann Bonnín: El mètode de saber escoltar’, de Jordi Coca

11.02.2018

Author

L’Institut del Teatre publica el segon volum de la col·lecció «Converses»  dedicat a l’actor, director d’escena, assagista i gestor cultural Hermann Bonnín (1937). El llibre, titulat Hermann Bonnín. El mètode de saber escoltar, i escrit per Jordi Coca, es presenta en format d’entrevista, i repassa l’evolució personal de Bonnín, la seva entrega al teatre, i l’obra transcendent d’un home que, des de la discreció, ha canviat de manera essencial les bases de les arts escèniques a Catalunya.

Bonnín es va formar a l’Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona fins a esdevenir-ne professor al 1962. A partir del 1967 dirigeix la RESAD de Madrid, i a finals del 1970 torna a Barcelona per fer-se càrrec de l’Institut del Teatre. Ell i el seu equip provinent del teatre independent, van convertir en deu anys l’Institut del Teatre en un model que capgirà la vida escènica catalana. No es volia seguir cap tendència estètica ni cap escola, sinó oferir als estudiants la millor formació tècnica possible i fer-ho des d’una visió d’estudis superiors.

Posteriorment, Bonnín va dirigir el Centre Dramàtic de la Generalitat amb el mateix esperit de renovació. Sempre ha tingut present la lluita avantguardista d’Adrià Gual, que des de principis del segle XX buscava d’aconseguir la síntesi perfecta entre la llibertat indiscutible dels creadors i la consolidació institucional.

Jordi Coca (1947) escriptor, doctor en Arts Escèniques per la Universitat Autònoma de Barcelona, gestor cultural, director d’escena i exprofessor a l’Institut del Teatre, és l’encarregat de conversar amb Bonnin i repassar la seva trajectòria i la seva aportació a les arts escèniques catalanes.

La col·lecció Converses de l’Institut del Teatre té per objectiu posar en relleu i deixar constància del llegat pedagògic i la trajectòria professional de reconeguts artistes i mestres que han fet classes a les aules de l’Institut. El primer volum estava dedicat a Iago Pericot, escenògraf, pintor, gravador, director d’escena, i en definitiva, un artista transversal i polifacètic que va exercir com a professor i director del departament d’espai escènic a l’Institut del Teatre durant més de 20 anys.

La finalitat de la col·lecció és contribuir a completar la memòria de la història recent de l’activitat escènica i posar a disposició del públic materials d’interès sobre l’àmbit.

Podeu adquirir aquesta publicació a la llibreria de la Diputació de Barcelona i també consultar-la a la biblioteca de l’Institut del Teatre.

Author