Estrena de ‘Ricard III’, amb direcció de Raimon Molins, a l’Escenari Brossa

05.14.2019

Author

Aquest dijous 16 de maig arriba a l’Escenari Brossa Ricard III una dramatúrgia i direcció de Raimon Molins on la Cia. Nomiar(t) es posa a la pell del clàssic de Shakespeare. L’adaptació, que va ser proposada com a treball de l’Institut del Teatre,  presenta una aposta estètica i formal, on els personatges femenins i masculins estan en un mateix pla, una visió molt personal i alhora un treball molt intens i creatiu a l’entorn de Shakespeare, del personatge i de l’obra de Ricard III.

De la mà dels actors Aitor Gabaladà, Pol Nubiala, Sara Palomo Kokbol, Mariantònia Salas, Marc Solé, Paula Sunyer, Hodei Arrastoa, Ona Borràs, Lluís Oliver l’escenografia de Clàudia Vilà i Miren Oller, el disseny d’il·luminació de Mingo Albir i el disseny sonor d’Àlex Poll veurem com s’entén i es manipula al sistema i com els populismes i la manipulació ens condicionen tan individualment com a  nivell col·lectiu.

Ricard III és una de les moltes obres de teatre de Willian Shakespeare que s’ha convertit en un clàssic imprescindible de la història de la literatura. Escrita en 1593, és una crua reflexió sobre el poder i al que està disposat algú per aconseguir-ho. La història comença al final de la guerra civil coneguda com les Dues Roses. Ricard III, Duc de Gloucester vol ser rei, i per aconseguir el poder està disposat a tot. Tot i que es dóna a conèixer com una persona forta, el protagonista amaga la complexitat d’una personalitat profundament humana i enormement necessitada d’afecte. A partir d’aquí les grans preguntes afloren a través dels versos i les imatges de l’obra: el poder és la veritat que hi ha darrere de les relacions familiars, de parella, d’amistat i, en general, de les relacions humanes? Vivim educats per al poder com a forma dominant i necessària entre els individus de l’espècie? I si és així … Quin preu estem disposats a pagar?

L’espectacle es podrà veure fins al 2 de juny.

 

Author