Estrena mundial de ‘Next to Normal’ a l’IDEAL, dins del marc del Festival Grec

Escrit per Revista Teatralnet

06.22.2022

La obra que va revolucionar el teatre musical fa una dècada estrenarà una nova versió a Barcelona. Del Campo GlobalLayers of Reality i Grec Festival de Barcelona coprodueixen aquesta nova versió de Next to Normal; que combinarà actuacions en directe i projeccions immersives en anglès amb subtítols en castellà i català. L’espectacle s’estrenarà el dia 6 de juliol, amb prèvies l’1, 2 i 3. Es podrà veure de dimecres a diumenge fins al 31 de juliol.

En un temps en què la salut mental ha cobrat gran rellevància, aquesta proposta treu aquests temes a la llum; situant als espectadors en el centre de l’acció  i dona una nova profunditat al llibret de Yorkey i Kitt.

L’ARGUMENT

La trama central es desenvolupa al voltant de la Diana Goodman, una mare de família que pateix trastorn bipolar. A l’obra, es veuen els efectes que la malaltia té sobre els membres de la família; i també toca temes com la pèrdua, el suïcidi, l’abús de psicofàrmacs; l’ètica a la psiquiatria moderna o la crítica a la vida suburbana.

BROADWAY MEETS IMMERSIVE

Els seus autors, Brian Yorkey i Tom Kitt, han adaptat el llibre a 60 min. per a un espai immersiu de 2.000 metres quadrats amb audiència i actors compartint el mateix espai. El públic podrà viure aquesta història a pocs metres d’estrelles de Broadway en una proposta espectacularment íntima.

Sense escenografia ni atrezzo, amb disseny de so surround i amb projeccions 360 graus a les parets i el terra: el públic viurà aquesta història amb els intèrprets.

Novament, Alice Ripley, qui va estrenar aquesta obra a Broadway, serà Diana Goodman. Un rol tan físic com emocionalment desafiant que en el seu moment la va portar a guanyar el Tony Award.

Amb ella, Andy Senyor Jr. Jade LaurelEloi Gómez i Lewis Edgar completaran l’elenc en viu. El rol del psiquiatre serà virtual, amb el reconegut Adam Pascal encarnant aquest personatge.

Col·laborant amb Kitt i Yorkey; el director anglès Simon Pittman presenta un nou guió per a aquest llibre contemporani guanyador del premi Pulitzer.

Sota la supervisió de Tom Kitt, el director musical Tomas Mayer Wolf presenta noves textures a aquesta partitura; que recorre la música clàssica fins al rock and roll passant pel jazz.

L’estrena mundial de l’Immersive Next to Normal serà el juliol del 2022 dins del marc del Grec Festival de Barcelona: a l’IDEAL, Centre d’Arts Digitals.

SOBRE IDEAL

IDEAL BARCELONA és el primer Centre d’Arts Digitals del sud d’Europa i compta amb 2.000 metres quadrats per a l’exhibició, producció i formació en les arts digitals. Des de la seva inauguració l’han visitat més de 400.000 persones, tot i les dificultats generades per les restriccions a causa de la COVID-19.

L’IDEAL és el lloc on es troben el futur dels museus i el futur dels cinemes. Un centre de cultura digital que experimenta amb la immersivitat a partir de projeccions audiovisuals, realitat augmentada; realitat virtual i holografia per crear una nova relació entre l’art i la societat.

El seu emblemàtic edifici data de 1917, quan es va inaugurar el Cinema IdeaL; que va ser un dels cinemes de barri més importants de Barcelona. Després, en l’any 1985, es va convertir en un plató de televisió on es van rodar programes i sèries de renom de la televisió catalana. L’octubre del 2019 va obrir de nou les seves portes com a centre d’arts digitals. Entre d’altres propostes, s’ha pogut veure: XRstage (primera temporada d’arts escèniques immersives del món), amb espectacles dels Brodas Bros + Desilence; la companyia Sixto Paz i el futur NEXT TO NORMAL IMMERSIVE.

Les entrades ja estan a la venda a: www.nexttonormalimmersive.com

Seguirem informant!