Estrena sense incidents de ‘Generosity of Dorcas’

11.25.2018

Author

Malgrat s’esperava un possible boicot a la representació de Generosity of Dorcas, de Jan Fabre, arran les acusacions d’assetjament sexual que una vintena de treballadors de la companyia del director belga va fer públic aquest estiu, el Teatre de Salt ha omplert les al voltant de 250 localitats del teatre. Salvador Sunyer, director del Temporada Alta, va anunciar en roda de premsa que en comptes de la suspensió, molt complicada a aquestes alçades, optava per oferir debat i que es retornarien els diners de les entrades als que no hi volguessin assistir. Segons ha informat l’Agència Catalana de Notícies, s’han retornat al votant d’una quarentena d’entrades. A l’entrada un grup d’una vintena de persones informaven sobre el cas als espectadors que anaven a veure l’obra. La portaveu del col·lectiu, Júlia Boixader, ha posat èmfasi en la protesta encara més per la coincidència de l’estrena amb el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones.

Per altra banda, l’actor Matteo Sedda, protagonista de l’espectacle, va demanar ahir públicament “respecte pel seu treball” sense fer cap comentari sobre les acusacions a Fabre. No només hi ha hagut respecte: el públic, emocionat per l’energia del ballarí al so de la música de Dag Taedelman, ha arrencat en aplaudiments. Podeu recuperar el comunicat aquí.

Recordem que el cas va sortir de la frontera de Bèlgica fa unes setmanes, quan 20 treballadores/s denunciaven en una carta oberta a la revista belga Rekto:Verso, abús de poder, comportaments masclistes i assetjament laboral per part de Jan Fabre a membres de la seva companyia. Unes denúncies públiques fetes en el context del moviment #metoo, aquesta vegada, a Bèlgica.  De moment no se saben encara les resolucions de la Fiscalia belga sobre el cas.

Author