‘Família (impossible)’, la nova comèdia de Carol López, a punt d’estrena a la Sala Flyhard

Escrit per Revista Teatralnet

01.14.2022

Aquest divendres 14 de gener, s’instal·larà a la Sala Flyhard la nova comèdia de Carol López Família (impossible). Parla dels prejudicis que tenim envers la diversitat de gènere, i que busca visibilitzar nous models de família. Sense fer-ne cap tesi ni adoctrinar ningú. Amb la voluntat de fer visible un tema tan delicat. I que ens suscita tantes qüestions que semblen no tenir una única resposta.

Una combinació de text
i música

Aprofitant que tant la Dolo Beltrán com la Paula Jornet també es dediquen professionalment a la música; la peça combinarà els dos llenguatges escènics. Una obra que busca parlar de quotidianitat familiar, amb diàlegs creuats, preguntes sense resposta, retrets; persones que no prediquen amb les teories defensades, moments d’incomprensió, d’un cert rebuig, i també de l’acceptació. Una peça sobre aprendre a conviure amb el que no entens. De voler-ho comprendre. En definitiva, d’estimar i estimar-se.


L’argument i els seus intèrprets

La Sara i l’Albert són uns pares joves, d’ideologia progressista, i oberts a dialogar sobre qualsevol tema. Quan la Clàudia, la seva única filla, els presenta l’Eric, la seva  parella; un noi trans amb qui vol formar família; tots els prejudicis, els dubtes i la ignorància surten a la llum. Perquè no importa el que defensem en públic, tot esdevé diferent quan passa a casa teva.

Dolo Beltrán és la Sara, la mare de la família
Actriu i cantant, Dolo Beltrán ha participat en muntatges teatrals com El criat de Robin Maugham (2.000) i Lulú de Frank Wedekind (2001), dirigides per Mario Gas; Titus Andrònic de William Shakespeare, dirigida per Àlex Rigola (2001);  Last Chance, de Carol López (2006) i El test, escrita per Jordi Vallejo i dirigida per Cristina Clemente (2016). A la televisió l’hem vist en sèries com DinamitaJet Lag, Infidels Com si fos ahir. També va ser vocalista del grup Pastora i ara canta en solitari sota el nom de Dolo.

Jordi Andújar és l’Albert, el pare de la família
Conegut pels seus papers en teatre, cinema i televisio, ha participat, entre d’altres, en els muntatges teatrals següents: La Revelació 1.0 de Jorge-Yamam Serrano i direcció de Jorge-Yamam Serrano, Humans, de Stephen Karam i direcció de Mario Gas; El Professor Bernhardi, d’Arthur Schnitzler i direcció de Xavier Albertí;  Petits monstres, de Marilia Samper; Noies de calendari, de Tim Firth;  Fora de joc, de Sergi Belbel i direcció de Cristina Clemente; Don Carlos, de Friederich von Schieller i direcció de Calixto Bieito. Ha intervingut en sèries de televisió com El cor de la ciutat, Laberint d’ombres; Secrets de família Al salir de clase. En cinema, l’hem vist a Amic/Amat de Ventura Pons.

 Paula  Jornet és la Clàudia, la filla de la Sara i l’Albert
Actriu i cantant, Paula Jornet es va formar a Eòlia, a Campus Esart i a l’Estudi de Laura Jou. En televisió ha participat en sèries com Benvinguts a la famíliaDramaGente hablandoNosotros La Riera. En teatre l’hem pogut veure a Qui estigui Lliure (Sala Beckett), Chinabum (La Gleva);  La importància de ser Frank (La Brutal i TNC), Espera’m aquí i  Aixecant el vol. Com a compositora signa la composició musical de les bandes sonores dels espectacles: El màgic d’Oz (La Brutal), La importància de ser Frank (La Brutal) i El Chinabum (La Gleva). Com a PAVVLA ha gravat diversos discos.

Ian Bermúdez és l’Èric, la parella de la Clàudia
Llicenciat en filologia anglesa i màster en traducció. Actualment cursa estudis d’escriptura. Els últims deu anys de la carrera laboral de l’Ian han fluït entre l’educació, la traducció, l’escriptura i l’activisme Trans*.

Ha traduït diversos llibres i ha publicat el poemari Ser h(u)ome*∞(à) i la novel•la gràfica TRANSito. Amb Susanna Caralt ha escrit el guió de Jo sóc jo;  curtmetratge que va guanyar el premi del públic en el festival de curtmetratges de Vic (2015). Col•labora amb l’actriu Nur Aiza escrivint el guió del monòleg teatral Autêntica (2017). Amb Eider Elizegui duu a terme el projecte DesenCaixa el gènere, taller dirigit al professorat;  famílies i alumnat per conscienciar de la riquesa del gènere. I aconseguir mirar més enllà del sistema binari, per crear un ensenyament més divers i just.

FAMÍLIA (IM)POSSIBLE és la primera producció de la Sala Flyhard de la temporada 21/22. S’estrena el 14 de gener i estarà en cartell, fins al 13 de febrer. L’espectacle començarà la gira el 10 d’abril al teatre Cal Bolet de Vilafranca del Penedès.