FiraTàrrega 2021 entoma la recta final amb gairebé totes les sessions del dia esgotades

Escrit per Revista Teatralnet

09.12.2021

L’edició 2021 de FiraTàrrega ja ha creuat l’equador. La tercera jornada va començar ben d’hora, a les 09:30h del matí amb  Ciutat ReguerRawscenography, LASALA i Soon Circus Company. i  va acabar passades les 12 de la nit amb l’Alter de Kamchàtka. El tercer dia de l’esdeveniment targarí ha experimentat un increment notable en nombre d’entrades venudes i aforaments complets.

Èxit d’estrenes i espectacles

Ahir, 136 sessions van completar el seu aforament. Entre les estrenes del dia destaquem espectacles com Èter Brota d’Íntims Produccions, una al·legoria sense paraules i que forma part del programa Suport a la Creació de FiraTàrrega. També han tingut lloc les primeres sessions d’algunes propostes com Jaleiu, de Guillem Albà i La Marabunta; el circ de Fly me to the moon de Leandre; i Euforia de Sacude, un espectacle de dansa aèria i vertical que convida el públic a una catarsi festiva i col·lectiva. Els espectacles NUYE de la Companyia de Circ ‘eia’ o Hermafrodites a cavall o la rebel·lió del desig del Col·lectivo Que No Salga De Aquí.

A l’espai La Paraula s’hi va veure la proposta musical Un nou incendi de Barba Corsini, on cada peça apunta a mons musicals diferents, parlen de dies que no van existir i nous models econòmics.


Presentacions a la Llotja

Dins d’aquest espai PRO es va seguir amb les activitats organitzades per a professionals. Ahir va tenir lloc Seguim habitant l’espai. Mapeig de les arts escèniques a Europa, amb la participació de Martina Peckova-Cérna, responsable del Departament de Cooperació Internacional d’Arts i Theatre Institute, Šárka Maršíková, directora artística de Cirqueon (República Txeca), Bruno Costa, Co-Director de Bússola (Portugal) i Jean-Marc Sartore, responsable FRMJC Champagne-Ardenne (França). La xerrada va servir per compartir una radiografia de l’escena artística dels seus països. També va tenir lloc l’activitat La innovació en la gestió de la cultura: casos i reptes, i la presentació Basque performing arts per part d’Etxepare Euskal Institutua, acompanyada d’un cocktail. A data d’avui FiraTàrrega PRO Catalan Arts compta amb 780 professionals acreditats provinents de 471 entitats del sector.

Quarta jornada de FiraTàrrega 2021

Avui s’inicien noves propostes dins de la programació, com Massa diva per a un moviment assembleari de # Juana Dolores # que planteja un diàleg entre la tradició, la cultura popular i la fragmentació contemporània, la tensió entre ideologies i la bellesa. i  Les Cícliques amb l’estrena de Tàbula, un espectacle de teatre gestual, titelles i moviment que reivindica l’amor propi en clau de gènere, a més de la resta de propostes presents en la programació.