FiraTàrrega: 2a. Jornada. Arranca la programació de l’espai La Paraula amb el debat d’obertura de David Fernàndez i Ada Vilaró

Escrit per Revista Teatralnet

09.11.2021

La conversa oberta entre Ada Vilaró i David Fernàndez ha iniciat les creacions del nou espai La Paraula, a la plaça dels Comediants, amb el cartell de Complet. Aquest espai recull la programació centrada en la paraula a través de diverses propostes. El concert de Ikram Bouloum ha iniciat en aquest espai les propostes musicals. També s’hi podran veure els concerts de Barba Corsini i Laura LaMontagne & PicoAmperio. A La Paraula hi tenen cabuda les converses Oye Polo amb Ana Polo i Oye Sherman o el recital de poesia sota la figura retòrica de l’ècfrasi de Cuartito de Poesía.

Presentacions a la Llotja. 

Dins de l’espai d’activitats professionals s’ha presentat el programa Hivernem amb Ada Vilaró i Jordi Aspa, enfocat a creadors interessats en la recerca i en l’escriptura de dramatúrgies per a l’espai públic. El programa està coorganitzat per FiraTàrrega i l’Institut Ramon Llull. També ha tingut lloc la xerrada sobre estratègies d’innovació i digitalització, amb Marisol López, directora General d’Innovació i Cultura Digital al Departament de Cultura i Lau Delgado, consultor en gestió cultural i Media. Ja son 772 professionals que s’han acreditat a l’espai de La Llotja.

Estrena internacional de Water Music de Pierre Savaugeot.

Aquest creador francès ha estrenat el seu espectacle on el públic ha gaudit d’un concert dins de l’aigua a Ciutat Piscina. En aquest espai dedicat al públic infantil i familiar també s’hi troben les titelles d’Animalia, INC. de Sàndal ProduccionsKujira del Centre de Titelles de Lleida.

També s’ha iniciat la programació a Ciutat Trepat i Ciutat Reguer amb les actuacions sorpresa de Deskonektar de  Deskonektar  i Rui Paixão  amb Albano. També  ha tingut lloc l’estrena d’Hermafrodites a cavall o la rebel·lió del desig del  Col·lectiu Que No Salga de Aquí, una obra que compta amb el suport a la creació de FiraTàrrega. Tracta les identitats i la intersexualitat.

Entre d’altres propostes destaquen Acte de fe, un concert ritual de Grandia /Juvanteny / Martorell / Vilajuana a l’Església de l’Escola Pia; la dansa de Métrica Barbara amb De una en una [versos sobre un tejado errante] que s’inspira en el paisatge i el treball rurals; el duet de circ Fenomen de Moon Ribas & Quim Girón; Kernel Dance Teatre. Integra la dansa contemporània, el teatre i les arts marcials a LÓNG; El laberinto del cuco dItinerània on s’hibrida la instal·lació participativa i l’art del còmic; I Euforia de Sacude, un espectacle de dansa aèria i vertical que convida el públic a una catarsi festiva i col·lectiva.

Tercera jornada de FiraTàrrega 2021

Avui la programació seguirà amb propostes diverses, des de les dedicades al públic infantil . Hi hurà Secrets de Tombs Creatius¡Qué buen día! dels bascos Cía. Maite Guevara o Téntol dels balears Cia. Manipulats. Altres propostes a destacar en clau d’humor son la de Vero Cendoya i Mar Gómez amb Aloha from Hawaii. Reivindiquen ser valorades en un món d’homes a través de la dansa.  Guillem Albà i La Marabunta amb l’optimisme i l’energia de Jaleiu, l’espectacle nocturn Euforia o l’obra P-acte idiota de Hermanas Picohueso. També destaca Nuye de la Companyia de circ ‘eia’ o l’estrena d’Èter Brota d’Íntims Produccions.