Hiroshima estrena temporada amb ‘Harleking’, un demoni amb moltes màscares!

10.04.2019

Author

La Sala Hiroshima estrena la nova temporada amb Harleking,una proposta dels italians Ginevra Panzetti i Enrico Ticconi. Inspirada en la figura d’Arlequí, en la Comèdia dell’Arte i en altres estètiques escèniques, aquests artistes rendeixen tribut al teatre de gest des de la composició coreogràfica. Es podrà veure els dies 4 i 5 d’octubre.

La peça mostra una magistral reinterpretació dels patrons de moviment i la gestualitat presents en estètiques teatrals com la Commedia dell’Arte o les diferents tècniques de màscara, i un interessant estudi de la figura d’Arlequí, l’astut servidor que forma un lloc central en la narrativa, el teatre i la pintura universals. A Harleking,aquests dos artistes, creen un dimoni de múltiples identitats amb reminiscències grotesques. La performance és d’una pura teatralitat, els intèrprets porten al màxim rendiment les seves capacitats expressives, oferint una gran varietat de figures i suggerents imatges d’alegria i de drama.

Una exquisida i senzilla peça que ret tribut al teatre de gest des de la composició coreogràfica que obre la temporada de la sala després d’haver recorregut importants plataformes i festivals d’Europa com Open Spaces Sommer del Tanz at Tanzfabrik Berlin, el Short Theatre, Gender Bender de Bologna o Aerowaves Springforward 2019. Un must d’Hiroshima.

La companyia ha rebut el premi Hermès per la seva darrera creació.

Author