‘IDIORITMIA o en l’esdeveniment d’una trobada’, des de l’experiència de la performance i la dansa

10.20.2018

Author

Nou volum de editorial Arcadia

El MACBA ens presenta el segon volum de la sèrie et al, una col·lecció concebuda per posar en circulació un pensament que desafia els marcs disciplinaris de la història de l’art, la filosofia i les ciències socials. Parlem del volum IDIORITMIA o en l’esdeveniment d’una trobada, d’André Lepecki, amb traducció d’Albert Forns. L’edita Editorial Arcadia.

Aquest assaig es desplega a partir de la pregunta com viure junts? que Roland Barthes es va plantejar al seminari que va impartir al Collège de France el 1977. Ja aleshores l’expansió del capitalisme mostrava els seus efectes devastadors en la vida col·lectiva i Barthes va trobar en el concepte d’idiorítmia una manera de reivindicar una convivència que no fos alienant.

Des de l’experiència de la performance i la dansa, André Lepecki reprèn aquest concepte d’idiorítmia per descriure el moment de la trobada amb l’altre, un esdeveniment en què coincideixen la poètica, la política, l’art i l’ètica per fer possible una vida que valgui la pena de ser viscuda.

Com a resposta a la normativització i al gregarisme Idiorítmia, o en l’esdeveniment d’una trobada reivindica la singularitat enfront de la individualitat neoliberal i ens convida a imaginar altres horitzons per a l’existència col·lectiva.

Sobre André Lepecki
Professor, catedràtic i director del departament d’Estudis de Performance a la Universitat de Nova York. Editor de diverses antologies sobre teoria de la dansa i la performance, entre les quals destaquen Of the Presence of the Body (2004) i Dance (2012). Comissari independent en l’àmbit de la performance, ha creat projectes per a HKW de Berlín, el MoMA de Varsòvia, la Hayward Gallery, la Haus der Kunst de Munic i la Biennal de Sydney 2016, entre d’altres. Autor d’Exhausting Dance: Performance and the Politics of Movement (2006, traduït al castellà, català i gallec per la Universitat d’Alcalà el 2009) i de Singularities: Dance in the Age of Performance (2016).

INFORMACIÓ TÈCNICA
Assaig
56 p.
12 €

El podeu comprar on line a:https://www.laie.es/es/libro/idioritmia/9788492505999/856720

Author