IDN Plus un homenatge a Núria Font que presenta artistes com Gilles Jobin, Kònic Thts, Instituto Stocos… i molt més

10.17.2018

Author


Núria Font, directora de l’IDN Plus durant 5 edicions


Demà comença un dels Festivals que “
contribueixen a desbordar la programació del Mercat de les Flors”, va dir Àngels Margarit, directora del Mercat a la presentació de la temporada. Parlem de l’IDN Plus, un de molt especial perquè  neix com a homenatge a la vídeo realitzadora Núria Font, directora i organitzadora del festival IDN, que va transcorre durant 5 edicions al Mercat de les Flors.

Durant 4 dies es podrà gaudir dels treballs d’artistes com Gilles Jobin amb VR_I, premiat al Festival Nou Cinema de Mont-real o el Festival de Cinema de Sundance 2018 (EEUU) o al San Francisco Dance Film Festival. Compten també amb espectacles de Kònic Thtr i de l’Instituto Stocos; també hi haurà instal·lacions d’artistes com Eloi Maduell, Erre que erre o Billy Cowie, així com unes jornades sobre la realitat augmentada, una pel·lícula 3D també de Gilles Jobin, conferències, etc. El Festival se celebra del 18 al 21 d’octubre

IDN Plus Homenatge a Núria Font
Un record i una llavor per al futur, això és IDN Plus. Una cita per recordar tota la feina feta per Núria Font, i així plantar la llavor d’un esdeveniment que continuï el seu mestratge. Al costat d’altres homenatges que se li fan a Madrid i Barcelona, com l’exposició produïda per l’Arts Santa Mònica amb la col·laboració del Mercat de les Flors i el Festival Loop el mes de novembre, reprenem la pregunta que ella va saber respondre de mil maneres, sense que mai en marqués el punt i final: com relacionar dansa, imatge i tecnologia?

IDN Plus no vol ser un festival, sinó un punt de trobada per a tots aquells que van creuar les seves trajectòries en anteriors edicions. Per això presentarem els treballs d’artistes vinculats als passats IDN, com ara Kònic Thtr, Gilles Jobin, l’Instituto Stocos, Eloi Maduell o Erre que Erre, entre d’altres, en un programa que inclou conferències, taules rodones, pel·lícules…

Paraules d’Àngels Margarit:
“La Núria ha estat moltes coses: realitzadora, vídeoartista, productora, comissària… però jo diria que, per sobre de tot, ha estat una persona emprenedora, apassionada i arriscada. Ha difós, produït, provocat, impulsat, convocat creació i coneixement al llarg de tota la seva vida; per vocació, perquè el risc gairebé sempre no era fer obra pròpia, sinó que propiciava, impulsava, promovia i seguia la dels altres, teixia complicitats, facilitava camins entre disciplines, entre artistes, entre empreses culturals i institucions, entre la creació nacional i la internacional.

Al llarg dels anys ens va obrir una porta per veure la creació internacional mitjançant les mostres de vídeodansa, les conferències i els laboratoris. La Núria ha lluitat per la presència i el suport de la dansa per mitjà de la vídeodansa o de totes les nomenclatures que la interdisciplinarietat vulgui construir a la televisió, produint projectes de dansa per a mitjans audiovisuals i videocreació o difonent programes com Territoris Dansa, comissionat per ella. Va crear un espai de recerca i contaminació entre arts, convidant artistes i experts de diferents camps de l’art i de la tecnologia a treballar junts a partir dels laboratoris de l’exitós festival IDN (Imatge, Dansa i Nous Mitjans), que va tenir lloc al Mercat de les Flors des de l’any 2006 i que ens portava l’exploració puntera entre les arts digitals, les arts visuals, la imatge i la dansa”.
Àngels Margarit, directora del Mercat de les Flors  

Author