Ja es coneixen els quatre finalistes dels Premis BBVA de Teatre 2019

12.18.2018

Author

Avui s’han presentat als mitjans les obres finalistes a la dinovena edició del Premi BBVA de Teatre, resultants d’una convocatòria que ha rebut més d’una seixantena de propostes teatrals procedents de companyies d’arreu de Catalunya. El jurat del Premi n’ha seleccionat quatre: Laika, de Xirriquiteula Teatre; A.K.A., de Flyhard Produccions; Apocalypse uploaded: La transhumanització de les abelles, de la companyia LAminimAL Teatre, i Othello, de Les Antonietes Teatre.

El jurat d’aquesta 19a edició està format per cinc professionals de renom del món del teatre del nostre país: Laura Iglesias, com a representant del Festival Temporada Alta; Marta Crespi, programadora de L’Atlàntida de Vic; Pep Planas, actor i representant de l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya; Sergi Pompermayer, dramaturg i director d’escena, i Joan Roura, actor i director del Premi BBVA de Teatre.

Conseqüència del Premi, han exposat que durant el mes d’abril del 2019, els quatres espectacles es representaran en diversos teatres de tota Catalunya. Aquest és el calendari:

-Dissabte, 6 d’abril: Teatre Centre de Manlleu. Laika, de Xirriquiteula Teatre. https://vimeo.com/306001062

-Dimecres, 10 d’abril: Teatre Ateneu de Tàrrega. A.K.A., de Flyhard Produccions. https://vimeo.com/306001097

Divendres, 26 d’abril: Teatre El Foment de Martorell. Apocalypse uploaded: La transhumanització de les abelles, de la companyia LAminimAL Teatre. https://vimeo.com/306001134

-Diumenge, 28 d’abril: Teatre Principal de Valls, Othello, de Les Antonietes Teatre. https://vimeo.com/306001168

L’obra guanyadora del Premi BBVA de Teatre 2019 serà guardonada amb una gira valorada en 20.000 euros. L’espectacle premiat es programà en diferents teatres de Catalunya, incloent la participació al Festival Temporada Alta 2019. El 13 de maig tindrà lloc la gala final a la sala Ramon Montanyà de L’Atlàntida de Vic, on es donarà a conèixer l’espectacle guanyador. Per la seva banda, i en el marc de la pròpia gala, l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC) participa també al certamen concedint una menció especial a la millor actriu i al millor actor dels espectacles finalistes. Així mateix, es tornarà a fer un reconeixement especial a una trajectòria professional i a una entitat catalana que dediqui els seus esforços al teatre social.

 

SOBRE EL PREMI BBVA DE TEATRE
El Premi BBVA de Teatre és una plataforma de suport a la creació teatral i a la difusió del teatre professional, en qualsevol dels gèneres o estils, adreçat a companyies teatrals. El projecte neix al 2001 com a iniciativa de l’Obra Social de l’antiga Caixa Manlleu per donar suport a les companyies de teatre amateur. A partir del 2010, s’obre als professionals del sector i aposta per les companyies emergents. El guanyador del Premi BBVA de Teatre 2018 fou l’espectacle Wohnwagen, del Col·lectiu VVAA. A l’octubre l’obra va arribar al festival Temporada Alta de Girona. I els propers mesos de març i abril és previst que es representi a L’Atlàntida Centre d’Arts Escèniques d’Osona i al Teatre Atrium de Viladecans.

El Premi BBVA de Teatre 2019, convocat per la Fundació Antigues Caixes Catalanes (FACC), amb el suport de BBVA CX, té per objectiu donar suport a la creació teatral i incentivar l’ofici teatral. Així mateix, dinou anys després de néixer, el guardó segueix amb la voluntat de donar una dimensió de país al Premi, portant els espectacles finalistes i el guanyador a diversos escenaris de tot Catalunya.

Author