Ja estan obertes les inscripcions per als cursos de primavera a la Sala Beckett

03.01.2020

Author

La Beckett ens ha enviat una postakleta de comiat a l’hivern i una llista dels cursos als que ja us podeu inscriure de cara a aquesta primavera. Som-hi!

DRAMATÚRGIA I INICIACIÓ

Del 15/04 al 17/06/2020
La intimitat del lladre
amb Albert Tola
En aquest curs d’iniciació a l’escriptura teatral s’aprofundirà en la tècnica interna, és a dir, en la disposició d’escolta interior perquè l’escriptura aflori en una plenitud de connexió. Es treballaran també els rudiments de la tècnica externa: eines per construir diàlegs, personatges i estructures.
Més informació

Del 21/04 al 16/06/2020
Jugar a ser Déu
amb Sergi Pompermayer
Escriure ficció és com jugar a ser Déu. Tenim el nostre pla i, per portar-lo a terme, hem de saber com construir el nostre univers, amb les seves pròpies lleis. I també hem de saber com donar vida als protagonistes de les nostres històries, a qui hem de comprendre i estimar, però amb qui no hem de tenir pietat, ni por a fer-los patir. Perquè si no pateixen no hi ha drama. Ni comèdia. En aquest curs s’intentarà que cada alumne acabi escrivint una peça breu, centrant-nos sobretot en la creació dels personatges i el seu món.
Més informació

Del 22/04 al 17/06/2020
Fitness d’escriptura
amb Marilia Samper
A escriure se n’aprèn escrivint, i escrivint molt. Aquest curs està destinat a escalfar les idees i a tonificar la creativitat amb la pràctica intensa per tal d’enfortir l’escriptura, i des de la mateixa pràctica, reconèixer, recórrer i aprendre els mecanismes i els pilars fonamentals que sostenen la peça de teatre.
Més informació

Del 17/04 al 12/06/2020
Les claus de la comèdia (Què fa que la comèdia funcioni i què l’espatlla)
amb Marc Martín
En aquest curs es donaran les claus per entendre el funcionament de la comèdia i s’assenyalaran els errors més habituals que comet la gent que per primer cop s’enfronta al difícil art de fer riure els altres. Es parlarà, entre moltes altres coses, de malapteses, d’exageració, de sorpresa, de veritat i d’expressivitat narrativa.
Més informació

Del 20 al 22/04/2020
L’autor teatral i la seva època
amb Dimitris Dimitriadis
Tot escriptor important, des dels tràgics grecs fins als dramaturgs del segle XX, passant pels elisabetians, es veu afectat o influenciat pels esdeveniments que tenen lloc durant la seva vida.
En aquest curs es treballarà la relació del teatre amb el seu present històric, cultural i polític, des de la reflexió, la participació activa i la pràctica.
Més informació

Del 07/05 al 18/06/2020
Dramatúrgia no textual
amb Judith Pujol
Aquest seminari pretén enfrontar-nos a la creació de materials escènics basats en una dramatúrgia no estrictament textual.
Compartirem les pràctiques artístiques pròpies de cadascú per analitzar-les, desplaçar-les i enfrontar-les a certes problemàtiques de l’escena contemporània, com ara la colonització del text, la porositat de les imatges i les fronteres entre els camps disciplinaris.
Més informació

 

TALLERS DE INTERPRETACIÓ

Del 20 al 30/04/2020
Enlloc com a casa
amb Iván Morales
La casa d’un artista és el seu cànon particular, aquelles obres i experiències culturals on s’arrelen els seus fonaments. Intentar buscar un cànon universal sempre serà problemàtic. Per això, en aquest curs es treballarà un magma de referències heterogeni, per després trobar el llenguatge teatral que pugui expressar allò que aquell material ens ha generat.  Un taller per a actors i actrius que creguin que el teatre es pot trobar a tot arreu, que a qualsevol lloc ens podrem trobar com a casa.
Més informació

Del 27 al 30/04/2020
La importància d’entendre el text per trobar el sentit dels personatges
amb Sílvia Munt
Aquest curs proposa trobar les claus de la construcció de la personalitat d’un individu en la comprensió exhaustiva del text. A partir del treball d’escenes, el curs proposa aprofundir en la construcció d’un personatge, de manera que la veu el cos i la ment estiguin al servei de la comprensió profunda de l’ànima que ens toca defensar.
Més informació

ALTRES DISCIPLINES
Filosofia i teatre
Del 21/04 al 16/06/2020
Escena y pensamiento. Hacia una descolonización del lenguaje
amb Albert Lladó
El curs, dividit en vuit sessions de dues hores, combinarà una hora de teoria filosòfica (connectada amb lectures teatrals) amb una hora d’escriptura i laboratori creatiu.
Més informació

Escriptura poètica
Del 30/04 al 18/06/2020
Del fer al dir
amb Núria Martínez-Vernis
Un curs d’escriptura poètica amb l’objectiu de donar eines, trucs i exemples per investigar en la veu pròpia, treballant l’escriptura pròpia i textos d’altres autores i autors. Per això es comptarà amb la poeta Núria Martínez-Vernis i la col·laboració de professionals d’àmbits que freguen l’escena com ara la dansa, el so, la música, la improvisació i d’altres que entraran de ple en l’escriptura.
Més informació

Creació escènica
Del 04 al 15/05/2020
Escriure per a actors, interpretar per a dramaturgs
amb Marta Buchaca
L’objectiu d’aquest curs és generar un espai de treball comú entre autors i dramaturgs: que els dramaturgs escriguin per a actors concrets i que aquests interpretin escenes especialment creades per a ells. Un curs pensat per a generar sinergies i treballar des de l’intercanvi per fer aflorar el millor de cada perfil.
Més informació

Dansa
Del 18 al 22/05/2020
Del terra a dalt de tot. Dansa per a intèrprets
amb Sol Picó
Un curs per a treballar el cos i la condició física a fons, a partir de la potencialitat del terra com a eina base per recollir la seva energia i, amb ella, enlairar-nos fins dalt de tot. Potenciar la respiració amb la tècnica del Txi Kung buscant l’enfortiment intern. En resum, treballar de dins cap a fora.
Més informació

Consulta tots els cursos de primavera aquí!

Author