El festival Terrats en Cultura arriba a Barcelona amb Jo soc d’aquí, una proposta de dansa per a públic familiar; que, d’una manera energètica i divertida, retrata la vida quotidiana d’un conjunt de persones ben diverses;  però que viuen en una mateixa illa de cases. A través de la dansa i del moviment, Roseland Musical planteja: un espectacle per conèixer les relacions que s’estableixen entre el veïnat: les coincidències del dia a dia, la pluralitat, les celebracions o els conflictes que sorgeixen;  com ara la relació i la gestió que els protagonistes estableixen amb les noves tecnologies, etc. Dirigit per les coreògrafes barcelonines Marta Almirall i Anna Mbengue –d’origen senegalès–, l’espectacle es podrà veure el pròxim: dissabte 1 de juny, a les 20.30 h a un terrat de l’Eixample.

Amb la inspiració de fons dels sons de l’ambient quotidià d’una ciutat, Roseland Musical ha compost per a l’espectacle: una música contemporània i eclèctica, que barreja una gran quantitat de gèneres dels quals n’han sortit estils híbrids d’afrobeats, kuduro;  amapiano o tarraxo ykizomba. La proposta musical juga amb l’electro i l’afro swing i els barreja amb un so electrònic.

“El muntatge –explica una de les seves directores, Marta Almirallneix amb la intenció de crear un espectacle de dansa; en què la diversitat entesa des d’un sentit ampli se situï al centre”. I és que Jo soc d’aquí es basa en un procés de creació per part d’un grup de ballarins;  músics i coreògrafs residents a Catalunya però amb orígens diversos. Un col·lectiu d’artistes amb edats i experiències professionals i personals diferents que, durant 10 mesos, s’han trobat regularment per compartir i intercanviar; a través de la dansa i, des de la seva diversitat, investigar i reflexionar sobre la idea de comunitat. L’espectacle, en la seva versió de sala, és una coproducció de Roseland Musical i el Festival Grec 2023; i ara inaugura Terrats en Cultura en una nova versió de carrer.

 

Un projecte de Marta Almirall i Anna Mbengue

Direcció artística: Marta Almirall
Coreografia: Creació col·lectiva
Repetidores i ajudants de coreografia: Anna Mbengue Anna Planas
Mirada externa: Alumnes de l’Institut Turó de Roquetes
Intèrprets: Anna Mbengue/, Maragda Induráin,Marta Gómez/Mamadou Diallo Balde i Alice Owono ‘Dj Owey’
Composició musical: Oscar Tylor ‘Opoku’ i Ismael Bamba (Col·lectiu Jokkoo)
Disseny i confecció de vestuari: Marcela SalgadoMontse Ginesta Roseland Musical
Producció: Clara Soler Mañé i Silvia Framis (Roseland Musical)

Durant els 2 mesos que abasta la programació de Terrats en Cultura – de l’1 de juny al 27 de juliol–; es podran veure un total de 13 espectacles en 14 funcions. En total, la programació contempla 5 concerts, 2 performances, 2 espectacles de dansa; 3 espectacles de teatre i un de teatre musical, un espectacle de poesia i un espectacle en format stand up; a 11 terrats de Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat.

Les entrades per al públic general es poden adquirir a través del web www.terratsencultura.org amb preus que oscil·len entre 12 i 18 euros amb consumició inclosa en tots els casos.

Terrats en Cultura

Terrats en Cultura és un cicle d’arts escèniques i música impulsat per l’associació cultural Coincidències. El projecte, nascut l’any 2013, té com a objectiu reivindicar l’ús dels terrats, espais característics de l’arquitectura mediterrània;  que actualment estan quedant en desús i orfes de sentit. A través d’una programació cultural itinerant als terrats de la ciutat, el festival recupera aquests espais i, alhora:  aposta per un model d’urbanisme més sostenible.


Coincidències

Coincidències és una associació cultural sense ànim de lucre que treballa en el sector de les arts escèniques;  la democratització cultural i la creació de nous públics des de l’any 2013. Nascuda a Barcelona, l’associació té com a principal objectiu recuperar, a través d’accions culturals, espais urbans de socialització, com ara: els terrats d’edificis públics i privats. L’entitat és creadora del festival Terrats en Cultura. També és un dels membres fundadors del col·lectiu European Creative Rooftop Network (ECRN), una xarxa que reuneix diferents projectes socials, culturals, urbans i mediambientals; Una proposta de dansa per a públic familiar que, d’una manera energètica i divertida, retrata la vida quotidiana d’un conjunt de persones ben diverses, però que viuen en una mateixa illa de casesque tenen els terrats de les ciutats europees com a elements vertebradors de la seva activitat.

Author