Juan Carlos Martel serà membre del Comitè de Direcció Executiva del DLM

10.29.2018

Author

Hem rebut una bona notícia del Lincoln Center Directors Lab:

Beirut, 30 d’octubre de 2018. Membres del Lincoln Center Directors Lab de Grècia, Jordania, Itàlia, Líban i Espanya, presenten el Directors Lab Mediterranean (DLM) que tindrà lloc el juliol de 2019 a Beirut, Líban. El DLM pretén proporcionar a directors d’escena de tot el món l’oportunitat de construir connexions entre iguals i crear xarxes artístiques entre creadors de teatre del mediterrani explorant la Mediterrània com a desencadenant de temes, històries i tradicions en les arts escèniques.

“Estem molt contents de posar en marxa el DLM com un lloc per intercanviar coneixements creatius i entrar en contacte amb el patrimoni dramatúrgic de l’àrea de la mediterrània”, afirma Sahar Assaf, cofundadora i directora artística del DLM. Assaf explica que, “les bases per crear el DLM es van establir el gener de 2018 en una reunió organitzada pel grup Iniciativa Teatral de la Universitat Americana de Beirut, en presència de la fundadora del Lincoln Center Directors Lab, Anne Cattaneo i els creadors de teatre i gestors culturals del Líban, Jordània, Londres, EUA, Itàlia, Grècia i Espanya. El laboratori anual es tindrà lloc a Beirut al juliol de 2019 però té com a objectiu, en properes edicions, girar al voltant de les ciutats mediterrànies”.

Els membres del Comitè de Direcció Executiva del DLM són Mohammad Banihani de Jordània, Anna Kapousizi de Grècia, Lisa Nava d’Itàlia i Juan Carlos Martel Bayod, que actualment està dirigint Eduard Farelo a la Biblioteca  a l’obra Una Ilíada, en representació de l’Estat espanyol. Parlant en nom del Comitè de Direcció, Anna Kapousizi diu: “És el moment de traslladar la nostra atenció dels principals mitjans de comunicació per veure què està passant fora de la pantalla al Mediterrani en termes de creativitat i art. Creiem que és important per a nosaltres com artistes de la Mediterrània reunir-nos i tornar a descobrir les nostres arrels comunes que alimenten les nostres obres creatives. És aquest sentiment d’una connexió cultural mútua que volem compartir amb la resta del món.”

El grup explica els objectius de DLM a la seva pàgina web dient que “tot i que països de la Mediterrània semblen compartir característiques comunes, encara no hi ha prou fonaments artístics comuns a nivell organitzatiu i institucional sobre els quals els artistes mediterranis puguin comunicar-se i intercanviar els seus mètodes i tradicions teatrals”. Directors Lab Mediterranean pretén “donar a conèixer les veus dels països mediterranis a nivell artístic i crear un lloc per a directores i directors de tot el món per intercanviar coneixements i idees i posar-se en contacte amb el patrimoni artístic i dramatúrgic de la zona mediterrània.”

DLM, igual que els altres laboratoris germans del Lincoln Center Directors Lab, ofereix una sèrie de tallers, sessions compartides, assajos i debats amb grans artistes convidatsen aquest cas de tot el Mediterrani. DLM iniciarà la seva primera edició el 15 de juliol de 2019 a la Universitat Americana de Beirut del Líban organitzada per Iniciativa Teatral i el Departament de Belles Arts i Història de l’Art.

Les directores i directors escènics emergents i amb experiència de tot el món estan convidats a omplir les sol·licituds per unir-se al Laboratori, que s’executarà durant 10 dies, de manera gratuïta per als qui superin els criteris de avaluació. El DLM acceptarà sol·licituds fins al 3 de desembre de 2018 a través del seu lloc web (http://directorslabmed.org/application/) on hi ha tota la resta d’informació i detalls disponibles.

Author