La 34 ‘Mostra Igualada’, que arriba a finals de mes, recupera els espectacles gratuïts a l’espai públic

03.16.2023

Author

La 34a Mostra Igualada omplirà la capital de l’Anoia d’arts escèniques del 30 de març al 2 d’abril. Enguany, la Fira recupera l’espai públic com a escenari amb espectacles gratuïts: sense limitació d’aforament i per a tots els públics.

La façana de la Biblioteca Central d’Igualada es convertirà en l’escenari vertical de Lignes de vie dels francesos Cie. Lézards Bleus, un espectacle de parkour en façanes que utilitza com a partitura l’arquitectura i els espais públics. El coreògraf Antoine Le Menèstrel és un escalador consumat. Entre acrobàcies, dansa i mim, cadascun dels seus espectacles crea un nou diàleg amb la ciutat i la seva arquitectura; fent-la més bella, més accessible, jugant amb les seves asprors, les seves traves; els contorns dels seus edificis i les ombres que emergeixen en els seus racons. Al costat de cinc ballarins i un músic, ens dona una dimensió polifònica a la conquesta dels seus somnis d’altura. Quina petjada deixem de la nostra vida?

Al Parc Central, el públic se submergirà en un fresc cinematogràfic a la frontera entre Quentin Tarantino i Wim Wenders:amb l’espectacle Rouge Nord de Cirque Pardi!. La cia. francesa combina les tècniques circenses d’alt risc amb un encantador univers mecànic: una cantant acròbata, un equilibrista perdut, un camió grua en decadència, un mercedes del 1978; una cabina telefònica espatllada i un concert en directe.

En un altre espai de la ciutat, el Pati de l’Ateneu, s’hi podrà veure: + (Suma) de Sound de Secà, un espectacle de gran format que parteix del símbol de la suma (+); i  que convertit en escenari esdevé un encreuament creatiu i participatiu on es troben la percussió amb la dansa; la veu, el moviment i la poesia.

La 34a. edició també recuperarà la Plaça de l’Ajuntament, la qual, acollirà Transmissions – Conferència ballada sobre danses urbanes de la cia. Vulcana, una immersió a les disciplines més actuals que combina música, paraula i moviment en viu. On, quan i per què es van generar les danses urbanes? Què les caracteritza? En què s’inspiren aquestes formes d’expressió? Aquestes són algunes de les qüestions que planteja la conferència ballada, així com l’impacte que han tingut: no només en l’àmbit de la dansa, sinó també en el conjunt de la cultura popular de finals del s.XX i l’actualitat.

La Plaça del Rei s’estrena com a nou escenari de la Mostra Igualada amb Baktana dels valencians Lazuz Company; una proposta de circ i moviment que narra la trobada entre dos homes; un malabarista obsessionat pel seu món d’objectes volants i un acròbata que només s’expressa a través del moviment.


Instal·lacions vivencials al carrer

Enguany Mostra Igualada també ofereix instal·lacions artístiques gratuïtes i d’aforament limitat. D’una banda, el Pati de l’Ateneu acollirà Secrets de Tombs Creatius; un espectacle vivencial de carrer amb instal·lacions de joc per a totes les edats i un recorregut per a majors de vuit anys; una combinació d’artesania i tecnologia per oferir una experiència personalitzada, tan insòlita com emocionant. De l’altra, el Pati del Museu de la Pell serà el punt de partida d’Idiòfona de Joan Català; un espectacle itinerant i participatiu que culminarà amb una instal·lació sonora on el ferro és el protagonista, un material que l’ha acompanyat tota la vida per herència familiar.

La instal·lació Secrets és gratuïta, però, per accedir-hi, caldrà recollir l’entrada al mateix espai d’actuació: (només serà vàlida pel mateix dia i franja, matí o tarda). L’espectacle Idiòfona és gratuït amb limitació d’aforament. Per accedir-hi caldrà recollir l’entrada al mateix espai d’actuació a partir de 30 minuts abans.

Mostra Igualada – Fira d’espectacles infantils i juvenils

Mostra Igualada és la Fira de referència de les arts escèniques per a tots els públics de Catalunya. Un gran aparador dels millors espectacles per a públic infantil i jove; que aplega milers d’espectadors a la capital de l’Anoia i que té com a objectius: nodrir les programacions familiars d’arreu del país i afavorir la internacionalització de les companyies que hi participen.

Considerada Mercat estratègic de Catalunya, està organitzada per l’Ajuntament d’Igualada i l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) de la Generalitat de Catalunya. Del 30 de març al 2 d’abril del 2023 se celebrarà la 34a edició.

Author