La Badabadoc estrena ‘PUTO. Catarsis, hecho artístico y acto político’

05.25.2019

Author

Puto, marieta, homosexual, nena, ‘maricón’, un puto reprimit, un alcohòlic que amaga la petaca sota el coixí, un addicte al joc. No es pot confiar en ell, no té amics de veritat. Ell és un puto reprimit rebotant en un armari. Un tipus amb una doble vida. Menteix, oculta, actua, simula, manipula, sempre insatisfet. Això és PUTO una obra de teatre físic que travessa mil estats, físics i emocionals. Monòlegs, projeccions i danses de diversos estils interpretats per un cos que crida PUTO des les seves entranyes.

La Badabadoc estrena del 6 al 16 de juny PUTO. Catarsi, fet artístic i acte polític. Una obra unipersonal de teatre físic que indaga en l’imaginari d’un homosexual encara dins l’armari. 50 minuts de vivències d’algú que no s’accepta a si mateix, algú que no vol ser qui és.

Ezequiel Barris és interpreti, autor i director de l’obra i Pablo Rotemberg tutor del procés de creació. Un treball minuciós, fort i cru que posa en escena eines de la dansa, el teatre, i que amb imatges projectades es val de l’imaginari del que ell mateix denomina “puto d’armari”. Per a Ezequiel, la realitat es transforma més des de l’emoció artística que des del discurs partidari, i amb aquesta intenció busca “obrir portes” mitjançant aquesta posada en escena.

Escenes de nuesa, llenguatge cru en el qual s’expliquen els malsons a les quals poden portar els fets de discriminació. L’imaginari d’un puto dins l’armari construït en un univers en el qual dialoguen l’afro i el contemporani. Moviments de danses de matrius africanes fosos amb altres contemporanis, l’afrobrasiler i el criollo, l’antic i el modern, dansa i teatre, tots parells d’elements que alguna vegada van estar separats i en PUTO estan més que barrejats, remenats.

L’obra recomanada per la Federació Argentina LGBT, va ser estrenada el 2016, i encara que ha estat obra guanyadora de diferents certàmens llatinoamericans com el FAUNA 2017, Festival Altres Latituds o el Festival Internacional de Dansa Contemporània, també ha estat censurada al Brasil per considerar que la vida de l’actor podia estar en risc.

PUTO. Catarsi, fet artístic i acte polític es podrà veure a La Badabadoc del 6 al 16 de juny de dijous a diumenge a les 20.30 h

Author