La Badabadoc proposa: “Dansa argentina per a rematar el mes!” amb ‘Adesso a la Finestra’

05.22.2023

Author

Dues de les apostes de La Badabadoc són la dansa i  la creativitat sorgida a l’Argentina. Amb Adesso la finestra, la coreografia que estrena a final d’aquest mes de maig en 5 úniques funcions; aplega ambdós conceptes. Per rematar el mes a La Badabadoc, dansa argentina.

Aquesta peça neda entre dos mons, ja que és una adaptació escènica d’un llibre del mateix nom. Així, de les paraules es passa a la dansa. De la escriptora a la ballarina, i amb un concepte protagonista: la finestra. Que no deixa de ser una obertura arquitectònica en un mur per donar espai a l’aire i a la llum. A nivell simbòlic, però, des dels seus orígens és una necessitat vital de l’ésser humà; un forat que connecta dues realitats a nivell sensorial. Un element clau per veure el món i obrir-s’hi. I a nivell coreogràfic, el cos serà la metàfora d’un llindar, d’una finestra.

 L’escenari esdevé un lloc íntim de manifestacions per poder sortir dels marges físics del nostre entorn; i observar les tensions de les forces que regeixen la mateixa idea de vida. Adesso la finestra és un treball que mira de reflexionar sobre els fragments i retalls de vida. I l’escenari és un espai quadrat ocupat per objectes i records. I la mirada de l’altre, del públic, que observarà…

 UNA REFLEXIÓ HISTÒRICA

Alhora, el context del muntatge és una reflexió històrica: en aquest S. XXI ple de caos, convulsió i conflictes globals, els eixos segueixen sent els mateixos: la vida i la mort, l’amor i la solitud, la gana i l’excés de recursos; la manca de justícia i el futur. En aquest sistema necròfil, la elecció del protagonista de la peça havia de ser un personatge ja mort; amb una història de vida que reuneixi gran part d’aquests temes. Així, Adesso la finestra ens situa als anys 70 a Argentina, en plena dictadura militar. La ballarina Julieta Ferraro interpreta l’escriptora romana Norma Carino de Patini, que arriba a la seva llar al barri de Montserrat;  Buenos Aires. Ve de robar i es disposa a escriure. En aquesta casa coincidiran objectes inútils, papers vells, animals reals, fantàstics i imaginaris que conviuen amb la peculiar italiana. Les misterioses bipolaritats, entre el record i la imaginació, entre la dada biogràfica i la línia ficcional; seran posades en evidència a través de la intèrpret que entra a jugar a l’espai escènic. La idea del fantasmal com l’inexistent, corresponent a un temps passat és el punt de partida per a la reflexió.  

Adesso la finestra
De: Julieta Ferraro
Direcció: Esther Freixa
Amb: Julieta Ferraro
Assessorament escènic: Toni Cots
Disseny sonor: Gennaro Olivero
Disseny d’il·luminació: Natalia Rosa
Textos: Julieta Ferraro
Tècnica: Demian Iglesias

La coreografia Adesso la finestra estarà en cartel a La Badabadoc només durant 5 úniques funcions, del 25 al 29 de maig, a les 20h.
Més info, aquí

Author