La Beckett acull les I Jornades de Dramatúrgia per a la Infància i la Joventut

03.22.2019

Author

Del 27 al 31 de març se celebra la primera edició de les Jornades de Dramatúrgia per a la Infància i la Joventut que organitzen l’Associació Professional de Teatre per a Tots els Públics (TTP) i l’Asociación de Teatro para la Infancia y la Juventud (ASSITEJ España), amb la col·laboració de la Fundació SGAE. Fruit de la necessitat de posar en valor la dramatúrgia per a nenes, nens i joves, les jornades volen ser un espai de trobada i debat que permeti reflexionar sobre com les arts escèniques es dirigeixen al públic més jove.

La dramatúrgia per a la infància i la joventut no sempre ha tingut el reconeixement artístic que es mereix. No obstant això, des de fa uns anys, i gràcies al treball d’autors, companyies i associacions, s’està desenvolupant una exploració de nous llenguatges i eines artístiques que està revitalitzant el teatre dirigit als joves espectadors.

El programa de les I Jornades de Dramatúrgia per a la Infància i la Joventut inclou un taller de dramatúrgia amb l’autora canadenca Suzanne Lebeau, del 27 al 30 de març; i tres dies de jornades de debats, conferències i trobades entre professionals, dramaturgs i companyies del sector de la dramatúrgia, del 29 al 31 de març.

El dissabte dia 30, Rubén Gutiérrez, director general de la Fundació SGAE, participarà a la taula de debat L’edició de textos dramàtics per a nens, nenes i joves amb Javier Hernando. Gutiérrez y Hernando parlaran sobre si realment existeix poca dramatúrgia per a la infància i la joventut o es que realment no la sabem trobar. També hi haurà espai per tractar sobre els premis de dramatúrgia i la publicació de textos dramàtics.

Les Jornades se celebraran del dimecres 27 al diumenge 31 de març,
durant tot el dia, a l’Obrador Internacional de Dramatúrgia de la Sala Beckett.

 

Programa de les jornades i més informació

Author