La Central del Circ reuneix tres companyies internacionals en la 10 edició de l’EP

03.22.2019

Author

Els dies 29 i 30 de març La Central del Circ celebra una nova edició de l’EP (Extended Performance), una mostra bianual de creacions del circ contemporani més innovador. En aquesta ocasió, l’esdeveniment comptarà amb la presència de la companyia franc-sueca LAZUZ, el duet franc-argentí Débile Emmental i la belga Melissa Roces, de la Compagnie HikéNunk.

La dificultat que comporten certes relacions, la soledat, les convencions socials i els tabús són alguns dels temes que tracten aquestes tres companyies en els seus espectacles. Cadascuna d’elles fa ús de tècniques i formes d’expressió diverses com el moviment del cos, els malabars, les acrobàcies i altes dosis de sentit de l’humor.

La mostra permet a les companyies provar els seus treballs davant de públic en un espai íntim, de petit format i que permet la interacció i el contacte directe amb els espectadors. L’experiència serveix als artistes per avançar en els seus respectius processos de creació. La Central del Circ ha adoptat les sigles EP, de l’expressió anglesa «extended play», emprades per designar aquell format de gravació musical massa llarg per ser un “senzill” i massa curt per arribar a ser un àlbum, i l’ha adaptat al món escènic com a Extended Performance.

LES COMPANYIES DE l’EP
LAZUZ Company és una companyia fundada l’any 2013 a Estocolm per Ron Beeri i Itamar Glucksmann, els dos formats entre les escoles professionals Le Lido (França) i DOCH (Suècia). A partir de la recerca artística que han fet sobre el moviment entre un malabarista i un acròbata creen aquest projecte del mateix nom, preseleccionat el 2015 per Circus Next, el programa europeu de suport a la creació de circ emergent, i que ha rebut el suport de dues grans entitats de circ europeu: la PACT a Toulouse i Espace Catastrophe a Brussel·les.

LAZUZ significa “moure’s” en hebreu. La peça és una trobada dinàmica entre un acròbata i un malabarista que intenten col·laborar l’un amb l’altre i s’adonen que no sempre és fàcil. Entre el joc i la confrontació, aquest treball de creació revela una sinergia inusual i maldestra.

Els artistes Mariano Rocco i Tom Collin van començar a treballar junts durant la seva formació a l’escola francesa Le Lido i el 2015 van crear la Cia Débile Emmental. Des de llavors han passat per festivals i cabarets dels Països Baixos, Lituània, Suïssa i Anglaterra. Darrerament, han fet una estada en residència a La Central del Circ treballant en el projecte que presentaran a l’EP.

Ternura i chocolate és una peça de manipulació estranyament divertida i tendra que parla d’una complicada i misteriosa relació entre dos personatges durant una festa d’aniversari.

La companyia HikéNunk va ser fundada el 2015 a Toulouse de la mà de tres artistes provinents de diverses disciplines artístiques. Una de les seves cocreadores, Mélissa Roces Buelga, és la impulsora de Petite Fuite, un projecte que neix de la col·laboració amb adolescents i que combina parts en solitari de l’artista amb escenes col·lectives escrites i interpretades per joves amateurs.

Petite Fuite posa a escena la realitat de la vida de les dones i desactiva tabús amb sentit de l’humor i sensibilitat tot qüestionant i burlant-se dels límits de l’acceptable i l’inacceptable. L’acròbata aèria i intèrpret Mélissa Roces Buelga presentarà a l’EP tres extractes dels seus fragments en solitari, acompanyada de la música en directe de Frédérika Alesina.

LA CENTRAL DEL CIRC
La Central del Circ és un espai de creació, investigació, entrenament, assaig i formació continuada destinat als professionals de les arts del circ. La seva missió principal és l’acompanyament de processos artístics en els àmbits de la creació, la gestió, la producció i la difusió, afavorint el desenvolupament del circ i els seus creadors i creadores, generant sinergies amb altres arts i promovent la interrelació a través de xarxes a escala local, nacional i internacional.

L’equipament compta amb més de 3.000 m² al Parc del Fòrum de Barcelona i està preparat per donar suport a professionals de les arts circenses en les diverses àrees i etapes del seu treball, des de l’entrenament quotidià a la residència de creació, la formació continuada, la mobilitat internacional i l’acompanyament artístic en les diferents fases del procés de creació d’una peça de circ.

INFORMACIÓ PRÀCTICA
Divendres 29 i dissabte 30 de març, a les 20.00h

La Central del Circ Moll de la Vela, 2
08930 Sant Adrià del Besós, Barcelona. www.lacentraldelcirc.cat

Entrada: 8 € ( 6 € entrada reduïda – socis/es de l’APCC i usuaris/es de La Central del Circ amb quota vigent)
Mostra no recomanada a menors de 12 anys
Venda anticipada a Entradium o una hora abans a La Central

Aforament limitat
Servei de bar abans i després de la mostra

Author