La cia francesa Groupe F de dansa i gran format signa el muntatge de Cap d’Any de Barcelona

12.27.2018

Author

Dilluns 31 de desembre, a l’ Avinguda Maria Cristina, la ciutat de Barcelona donarà la benvinguda al nou any 2019 amb un gran espectacle al votant de les Fonts. A partir de les 21.30h i, com en anys anteriors, el públic que s’acosti a l’avinguda Maria Cristina podrà veure en directe un espectacle coreogràfic de llums, colors i música de les fonts màgiques de Montjuïc. Però no és tot!

L’espectacle de comiat del 2018 engega a les 23,40 i ha estat creat per la companyia francesa Groupe F, amb Christophe Berthonneau com a director artístic, i amb música original del creador sonor Scott Gibbons. Es tracta d’un espectacular muntatge multimèdia creat expressament per a aquesta ocasió que parteix de la tradició al nostre país de menjar els 12 grans de raïm per celebrar l’entrada del nou any. Un espectacle de 24 minuts de durada que combina l’actuació de 4 acròbates enlairats en susoensió amb elements com el foc, la llum, efectes pirotècnics i videoprojeccions.

Els francesos Groupe F són experts en la creació d’esdeveniments ciutadans a l’aire lliure, amb un format d’espectacle diferenciat. Les seves propostes artístiques específiques s’han vist arreu del món.

El que veurem a Barcelona l’han creat de manera que envolti la tradició de menjar els 12 grans de raïm seguint el toc de les campanades. A partir del joc numèric amb el número 12, s’iniciarà l’espectacle evocant 12 mesos de l’any que acomiadarem fent un viatge a través dels diversos llocs del món on ja ha arribat el 2019, continuaran les 12 campanades, on entraran en escena tots els elements escènics i els 12 desitjos per al nou any – un per cada mes de l’any 2019-, que faran referència a diversos paisatges per evocar els llocs que perduren en el temps.

Author