La companyia catalana Thomas Noone Dance participa a DanzaEñe 2018 de la Fundació SGAE

11.15.2018

Author

La companyia catalana Thomas Noone Dance participarà en la segona edició de DanzaEñe, la mostra de dansa contemporània espanyola per a programadors internacionals que organitza la Fundació SGAE. La iniciativa enguany proposa nou espectacles que tindran lloc del 22 al 24 de novembre al Centro Párraga de Murcia.
Fins allà s’hi desplaçaran, convidats per la Fundació SGAE, programadors dels certàmens Tipperary Dance Platform (Irlanda), Hong Kong Arts Festival (Hong Kong), International Festival Zero Point(República Txeca), FUNDarte Inc (Estats Units), Bienal de Danza de Cali (Colòmbia) i National Dance Theatre Budapest (Hongria). 
El programa DanzaEñe de la Fundació SGAE persegueix exportar internacionalment la dansa contemporània d’aquí a través de dues vies: la representació en viu d’espectacles davant programadors i representants de festivals internacionals, i la construcció d’un fòrum de trobades professionals entre creadors i promotors de dansa, amb la finalitat d’assolir acords de col·laboració i que els espectacles es representin a països d’arreu del món.
La consellera de Turisme i Cultura de la Región de Murcia, Miriam Guardiola Salmerón, ha declarat que, gràcies a la col·laboració amb la Fundació SGAE, “a Murcia s’hi citaran nombrosos programadors internacionals i algunes de les companyies més destacades de la dansa contemporània”. I ha afegit que “DanzaEñe suposa, per al públic de la Región, una magnífica oportunitat de descobrir alguns dels treballs més interessants que es realitzen en aquests moments”.
NOU COMPANYIES DEL PAÍS EN SIS FESTIVALS INTERNACIONALS   
Durant tres dies, nou companyies de dansa presentaran, en format showcase de 50 minuts, els seus espectacles: Thomas Noone Dance, Compañía Jesús Rubio, Compañía Sharon Fridman, Poliana Lima, La Phármaco, Babirusa Danza, El Manisero, Leonor Leal amb Alfredo Lagos i Antonio Moreno, i la Compañía Nómada.
Ho faran davant el públic, però també davant dels representants de diversos festivals i promotors de dansa contemporània de tot el món. Convidats per la Fundació SGAE, els representants dels certàmens podran, a més de gaudir dels espectacles de gran qualitat, escoltar els plantejaments creatius per part dels mateixos coreògrafs i aquests, a la vegada, podran conèixer les finalitats socials i artístiques que persegueixen els festivals. Els objectius d’aquesta relació són clars: fomentar la creació i el reconeixement dels nostres autors fora del nostre país.
Un comitè artístic, seleccionat per la Fundació SGAE, s’ha encarregat de dissenyar el programa de companyies participants d’entre més de 40 projectes rebuts. Aquest jurat ha estat integrat per Sergio Porlán, director del Centro Párraga, en qualitat de president; Laura Lizcano, ballarina i coreògrafa; Mercedes López Caballero, crítica d’Unblogdedanza, proposada per la la Federación Estatal de Compañías y Empresas de Danza (FECED); Omar Khan, director de la revista de dansa susyQ, i Eduardo Bonito, director artístic de festivals.
TRES DIES D’ESPECTACLES
DanzaEñe ha programat nou espectacles de dansa en dues sessions: sessió de tarda, a les 19.00 hores, i sessió de nit, a les 21.30 hores. Inauguraran la mostra el 22 de novembre, a les 19.00 hores,Thomas Noone Dance amb Closer, una peculiar incursió de les acrobàcies i l’univers del clown en la dansa, i la Compañía Jesús Rubio que reflexiona sobre el pas del temps amb Ahora que no somos demasiado viejos todavía. En la segona sessió (21.30 hores), la Compañía Sharon Fridman, portarà fins al Centro Párraga el seu espectacle All Ways, un pelegrinatge per cinc camins de les inquietuds humanes.
L’endemà, divendres 23 de novembre, Poliana Lima proposa un viatge des del vell fins al nou en el qual resideix la dansa de Hueco. Després serà el torn La Phármaco que farà mirarà enrere vers les nostres tradicions, amb música en directe, a La errancia. (Un espejo contra el que mirarnos). A les 21.30 hores, acomiadarà DanzaEñe Babirusa Danza que interpretarà No title yet… y si fuéramos tragados por un animal?, un treball sobre la naturalesa i el control humà.
El Manisero obrirà la darrera jornada d’actuacions el 24 de novembre, a les 19.00 hores, amb Black Noise, que afronta amb dolor la batalla perduda de l’home contra l’eternitat. A continuació, serà el torn de Leonor Leal amb Alfredo Lagos i Antonio Moreno, que interpretarà Nocturno, un joc que fusiona els cossos, el ritme i la guitarra. Tancarà la mostra la Compañía Nómada amb la seva última producció, Dulces Bestias en la qual l’ésser humà torna a encarnar-se en la seva condició més  animal.
PROGRAMACIÓ
Del 22 al 24 de novembre
Sessions: 19.00 i 21.30 hores
Centro Párraga de Murcia (c/Elisea Oliver Molina, s/n)
Entrades: 5€/ sessió, 8€/ sessió doble, 12€/ abonament sencer.
Entrades a la venda a taquilla i reserva aquí
DIJOUS 22 DE NOVEMBRE   
19.00 h.- Thomas Noone Dance. Closer
Cía. Jesús Rubio. Ahora que no somos demasiado viejos todavía
21.30 h.- Cía. Sharon Fridman. All Ways
DIVENDRES 23 DE NOVEMBRE    
19.00 h.- Poliana Lima. Hueco
La Phármaco. La errancia (Un espejo contra el que mirarnos)
21.30 h.- Babirusa Danza. No title yet… y si fuéramos tragados por un animal?
DISSABTE 24 DE NOVEMRE   
19.00 h.- El Manisero. Black noise.
Leonor Leal c on Alfredo Lagos y Antonio Moreno. Nocturno
21.30 h.- Cía. Nómada. Dulces bestias.

Author