La coreògrafa Meg Stuart ofereix tot un mosaic de la seva carrera al Mercat

11.07.2018

Author

Els dies 7 i 8 de novembre, la reconeguda coreògrafa Meg Stuart serà al Mercat de les Flors per oferir algunes de les seves peces que van trencar amb el concepte de la dansa als anys 90. Al llarg dels darrers anys, Meg Stuart ha creat un bon nombre de solos en què explora els moviments quotidians i les condicions físiques. An evening of solo works presenta una selecció d’aquests solos, així com fragments d’obres de llarga durada.Tot i que els últims 20 anys ha freqüentat els teatres espanyols, és tan sols el segon cop que la coreògrafa ve a Barcelona.

Stuart interpretarà quatre solos de diferents èpoques i la peça Violet, una coreografia per a cinc ballarins creada l’any 2011 i que va tornar Stuart a la dansa més pura després d’una temporada en què es va decantar per peces de contingut més teatrals.

El programa també compta amb la projecció de la pel·lícula Before go “una pel·lícula molt íntima i delicada que ret homenatge a la fragilitat humana”, ha dit l’artista, per a qui la projecció és molt emocionant i especial ja que hi apareix la seva parella, que ja va morir.

Meg Stuart actualment viu i treballa entre Berlín i Brussel·les. Implicada activament en l’escena dansística de Nova York “que mostra com el cos és capaç de reflectir l’inconscient”, la seva primera peça, Disfigure Study, la va impulsar a Europa. El 1994 va fundar Damaged Goods a Brussel·les, amb més de 30 produccions, des de solos fins a grans coreografies, i també vídeos i instal·lacions. El seu treball gira a l’entorn de la idea d’un cos incert, vulnerable i autoreflexiu. Mitjançant la improvisació, explora estats físics i emocionals o el record d’aquests estats. Ha agraït que el Mercat de les Flors li oferís l’oportunitat de recuperar peces antigues perquè “és necessari revisitar de tant en tant els nostres moviments.”

SOBRE VIOLET
Cinc ballarins ens revelen de manera simultània i singular un paisatge ple d’energia, un terreny carregat d’opcions. VIOLET és un descens vertiginós, un remolí de formes enèrgiques i escultures cinètiques plenes de detalls. A VIOLET,  creada el 2011, Meg Stuart situa el moviment com a motor primari de l’obra, identificant la coreografia amb una alquímia dels sentits. La peça compta amb la música en directe de Brendan Dougherty a la percussió i la música electrònica.

Meg Stuart/Damaged Goods col·labora regularment amb el Kaaitheater (Brussel·les) i al HAU Hebbel am Ufer (Berlín). L’artista ha estat reconeguda aquest any amb el Lleó d’Or de Venècia per la seva trajectòria.

Author