La Lluerna Teatre estrena ‘Maria Stuart’, de Friedrich Schiller

11.19.2018

Author

La companyia La Lluerna Teatre estrena aquesta setmana un dels textos més brillants del dramaturg Friedrich Schiller: Maria Stuart. De moment només està programat dos dies: els 24 i 25 de novembre. Per tant, millor agafar ja les entrades a: tempsdemusicaiespectacle@gmail.com 

El motiu d’havr escollit aquest espectacle és que el director, dramaturg i també periodista Enric Sunyol  “amenaça amb retirar-se de la direcció escènica i ho vol fer amb un somni, aquesta Maria Stuart de Schiller en la versió que va proposar versió del Teatre Lliure”, ens explica Teresa Vergès, de la companyia. Una versió que es va estrenar el 1990 sota la direcció de Joan Montanyès i que 25 anys després va reprendre Sergi Belbel en dues ocasions (2015 i 2017).

L’ARGUMENT
Amb l’ajut de nobles del seu seguici, Maria Estuard, reina d’Escòcia i presonera al castell de Talbot per ordre de la seva cosina Isabel I d’Anglaterra, conspira per salvar la vida i recuperar el poder polític. Un enfrontament entre dues reines, dues religions, dues nacions, però també, i sobretot, entre dues dones amb poder.

En un moment de convulsions polítiques, a casa nostra i a tot Europa, és bo reinterpretar aquells clàssics que ens recorden que la lluita pel poder (polític, social, religiós) ha estat sempre plena de conspiracions, males arts, jocs bruts i també això que ara anomenem ‘personalismes’. Dues grans dones, representants de dues grans nacions dins un mateix territori, s’enfrontaran acarnissadament per veure qui domina qui.

L’interprten un nombrós grup d’actors, entre professionals i amateurs: Dolors Busquets,  Júlia Aguilar,  Ivet Aguilar,  Joana Ventura, Marc Pineda,  Teresa Vergés,  Marc Ortiz, Jordi Borràs, Carme Bigorra,  Francesca Sánchez,  Eduard Saboya,  Josep Lluís Rovira,  Pep Plà,  Kiko Navarro.

No us ho perdeu, cal animar l’Enric Sunyol perquè hi torni!

INFORMACIÓ PRÀCTICA
Teatre de El Centre de Gràcia
carrer Ros de Olano, 9
dissabte 24 de novembre a les 21h.
diumenge 25 de novembre a les 18h.

 

 

Author