La mescla de modernitat i tècnica de Jirí Kylián arriba al Liceu amb el Ballet de l’Opéra de Lyon

04.17.2019

Author

El Ballet de l’Opéra de Lyon porta del 25 al 28 d’abril al Gran Teatre del Liceu algunes de les coreografies més representatives de Jiří Kylián, llegenda viva de la dansa contemporània. Un programa arriscat i molt suggeridor que estableix un equilibri entre el modern i el clàssic i que viatja musicalment des d’Heinrich Biber fins a Philip Glass, passant per Alessandro Marcello,Antonio VivaldiWolfgang Amadeus Mozart o Johann Sebastian Bach, entre d’altres.

El Ballet de l’Òpera de Lyon té una relació llarga i estreta amb Jiří Kylián i en aquest programa presenta tres de les peces més importants del coreògraf txec. Wings of Wax inicia el programa amb una peça entorn de la caiguda d’Ícar on 8 ballarins surten del negre i són absorbits pel negre instal·lat darrere d’ells. Amb Bella Figura, Kylián explora una estètica més fina, un moviment sofisticat i precís, amb una peça que posa en valor la delicadesa dels ballarins i la seva personalitat en la interpretació. Per acabar, Petite Mort, un ballet creat especialment per al Festival de Salzburg amb motiu del segon centenari de la mort de Mozart i pel qual va triar els fragments lents de dos dels més bells i populars concerts del compositor.

Jiří Kylián

Jiří Kylián (Txecoslovàquia, 1947) és un dels coreògrafs més reputats del món. Des que va esdevenir director artístic del Nederlands Dans Theater l’any 1975, les seves coreografies van assolir ràpidament un gran renom internacional. D’ençà, les seves creacions han trepitjat els escenaris més importants del món. Els darrers anys el seu interès també s’ha centrat en la imatge, amb la realització de curtmetratges, vídeos i fotografia.

Ballet de l’Opéra de Lyon

El Ballet de l’Opéra de Lyon ha desenvolupat un repertori de dansa contemporània de gran qualitat que li ha reportat el reconeixement mundial. Aquest repertori inclou peces dels més grans mestres de l’art coreogràfic contemporani. A més, cada temporada s’enriqueix amb algunes relectures de grans clàssics i amb les creacions que el seu director des del 1991, Yorgos Loukos, encarrega a joves coreògrafs. Actualment la companyia disposa d’un repertori de 117 peces, la meitat de les quals són creacions pròpies.

Author