La poètica i l’emoció de ‘Maremar’ tornen al Teatre Poliorama

04.09.2019

Author

Quasi 90.000 espectadors han vist Maremar després de 7 mesos i prop de 150 representacions en una llarga temporada al Teatre Poliorama i una important gira pels països catalans. L’espectacle ha tingut amb gran acollida que ha fet posar el públic dempeus al final de cada funció. Per tot això, aquesta darrera producció de Dagoll Dagom torna a Barcelona al mes de novembre per acomiadar-se dels escenaris el proper mes de novembre.

Maremar és una adaptació de l’obra Pèricles, Príncep de Tir de William Shakespeare, fins ara inèdita a Catalunya i a l’estat espanyol, dirigida per Joan Lluís Bozzo, amb partitura inspirada en l’obra de Lluís Llach, arranjaments i noves creacions d’Andreu Gallén i coreografia d’Ariadna Peya.

L’obra és una metàfora sobre la vida, explicada com un viatge a través del mar, i connecta amb el drama actual dels refugiats.Tant la vigència i actualitat –malauradament– del tema, com l’èxit en les representacions, en nombre d’espectadors, però sobretot en la bona i calorosa acollida del públic, han portat a Dagoll Dagom a compartir de nou tota l’emoció de Maremar amb tots aquells que encara no l’han pogut veure, o amb els que vulguin repetir l’experiència.

Producció executiva d’Anna Rosa Cisquella.
Les entrades ja estan a la venda als canals habituals del teatre (www.teatrepoliorama.com)

Cantat a capella a partir de música de Lluís Llach, Maremar ha visitat prop de 20 poblacions de tot el país, inclòs València i les Balears, on ha emocionat i sorprès a molts espectadors, exhaurint localitats en totes les places, però sobretot posant en valor la seva poètica, l’emoció de les cançons, la bellesa de les escenes i, no menys important, els valors humans que transmet la proposta.

Una temporada de 4 mesos al Poliorama amb 65.000 espectadors i poc menys de 3 mesos de gira, amb 17 ciutats i 31 representacions, acosten l’espectacle a les 150 funcions que han vist quasi 90.000 persones. Són uns resultats molt positius per assolir una nova temporada d’explotació, sobretot animada però per la bona acollida emocional de la gent i per la vigència i oportunitat de l’espectacle.

A més de Barcelona, Olot, Tortosa, Badalona, Llinars, Manacor, Vic, Lleida, Cornellà, Mataró, Granollers, Figueres, València, Reus, Castelló, Girona, Sant Cugat i Manresa han estat testimonis d’aquesta història d’amor i cant a l’esperança del retrobament que, amb les seves cançons a capella ha fet el gaudi d’un públic fidel a la fórmula d’un teatre musical en català de qualitat i de creació pròpia.

Un nou camí en el teatre musical

Quaranta anys després d’Antaviana, i trenta de Mar i Cel, la companyia Dagoll Dagom afrontava la primera aventura shakespeariana. Aquesta producció va néixer a partir del text de Pèricles, Príncep de Tir, que és una de les peces menys representades del gran dramaturg britànic i que no s’havia fet mai a Catalunya ni a l’estat Espanyol.

Roger CasamajorAnna CastellsCisco CruzMercè MartínezMarc PujolAina SánchezMarc SolerElena Tarrats Marc Vilajuana donen vida als personatges.

Maremar és un espectacle que mostra com la prevalença de la bondat i l’amor poden ser recompensades per damunt de la maldat alhora que representa un cant a l’amor familiar i a la lluita pel retrobament dels membres dispersats d’una família.

Author