La primera edició del Circ Charlie Rivel supera els 8.000 espectadors a Girona

11.04.2018

Author

La primera edició del Circ Charlie Rivel tancarà avui les seves portes després de superar els 8.000 espectadors. Amb més del 80% d’ocupació, el nou projecte de Circus Arts Foundation per a les Fires de Sant Narcís de Girona s’ha presentat com una proposta artística que vol contribuir a convertir Girona en la capital del circ. Ha estat una aposta per un nou format més íntim, adequat a l’oferta de Fires, amb tres passis per dia i fins a 12 representacions en 5 dies. Amb un aforament de fins a 800 persones, còmode i al centre neuràlgic de la ciutat, la Cúpula de les Arts ha estat la seu d’aquest projecte que complementa els escenaris de més de dues mil butaques del Circ de Nadal (desembre) i el Festival Elefant d’Or (febrer), esdeveniments que organitza la mateixa Fundació.

La Cúpula de les Arts de la Carretera de Barcelona, el nou espai escènic multifuncional de la ciutat, s’ha transformat en un circ de cambra, amb orquestra en directe, que feia més de 40 anys que cap circ arribat per les Fires tenia. També cal destacar la qualitat de les atraccions internacionals presentades: el públic ha rigut amb els artistes belgues Elastic i Freres Taquin, ha vibrat amb el dinàmic malabarista holandès Michael Betrian i amb el rulista ucrainès Vladimir Omelchenko, ha gaudit amb les atraccions dels grups femenins Blach Diamond (Etiòpia, contorsió i antipodisme) i Skyline (Ucraïna, teles i cercle aeri) i han admirat els salts a la bàscula de la troupe Alexander de Romania, els malabars de Françoise Rochais (França) o l’equilibrista André Stykan (República Txeca).

A banda de les representacions sota carpa, el passat dilluns, una de les troupes del circ, el Duo Vitalys del Perú, acròbates de mà a mà, varen arrabassar el Record Guinness mundial d’ascens per escales en equilibri de cap a cap: 99 graons en 53 segons.

 

Propera cita amb el Gran Circ de Nadal
El Circ Charlie Rivel ha estat una aposta d’èxit doncs per a introduir el circ de màxima qualitat internacional a les fires, en l’estratègia de convertir la ciutat en un referent mundial de les arts circenses. La propera cita de Circus Arts Foundation amb el públic serà del 25 al 30 de desembre en el Pavelló d’Esports de Girona Fontajau per a una nova edició, la cinquena, del Gran Circ de Nadal que, com el primer any, serà sobre gel i del quan ja s’han venut més de 4.000 entrades.

Author