La Sala Fènix participa a la mostra Teatre Argentí a Barcelona amb ‘Laboratorios Washla (o hay que matar a papá)’

Escrit per Revista Teatralnet

05.05.2021

La Sala Fènix participa a la iniciativa Teatre Argentí a Barcelona

La intimista sala del carrer de la Riereta acull Laboratorios Washla (o hay que matar a papá), de la Companyia: Del Otro Lado, dins la iniciativa Teatre argentí a Barcelona. Es podrà veure del 12 al 23 de maig.

Laboratorios Washla o hay que matar a papá és un espectacle de creació col·lectiva, en el qual indaguem sobre la Postveritat, l’exili i els vincles humans en els temps que corren.
Destaca per la seva multiplicitat de llenguatges escènics dins d’una dramatúrgia fractal, construint una forma de relat no lineal que prioritza l’actuació com a motor discursiu de la nostra obra.

L’argument

Després d’un cataclisme incert, tota estructura de societat moderna sembla haver estat arrasada.
Només la nau dels LABORATORIS WASHLA sobreviu inexplicablement i continua en funcionament.
En ella, “K” una jove científica i “M” un home modificat tecnològicament, recopilen els testimoniatges que “R”, el supervivent número 222, relata en despertar.
.
Els tres personatges s’aniran coneixent, mentre compleixen protocols d’un contradictori decàleg instaurat per una entitat superior, “Papà”. Una figura absent que els vigila, condicionant-los a repetir per cicles els seus discursos, accions i emocions.
“K”, “M” i “R” repeteixen sense qüestionaments la voluntat de Papà, evidenciant que res del que succeeix és real. O que la realitat només existeix en ser repetida o escrita.
No obstant això,  les contínues repeticions fan desbordar la realitat, acostant-los al conflicte, sense que puguin discernir si la solució està en la guerra o el joc.
Per a ells, viatjar a la infància o tornar a estimar no tindrà sentit si no recuperen primer la realitat en un acte simple:
“MATAR A PAPÀ”

Fitxa artística

Companyia: Del Otro Lado
Idea Original i creacció: Laura Mira López, Bernardo Romano, Rodrigo Petete, Mauro Badía, Cóten Bustillo i Agustina Basso
Direcció: Cóten Bustillo, Bernardo Romano Agustina Basso
Text: creació colectiva
Interpretació: Rodrigo Petete, Laura Mira López i Coten Bustillo
Música en viu: Ezequiel Gomez de Lima, Agustina Basso i Jairo Habib