La Sala Fènix recupera ‘Miseria’, la crònica d’un suïcidi poètic… i patètic!

Escrit per Revista Teatralnet

10.12.2021

Misèria, una coproducció de Sala Fènix, Suika i el Festival Grec 2021, torna a la Fènix a fer la seva 2a. temporada. L’espectacle estarà en cartell del 20 d’octubre al 14 de novembre (20h).

La peça, que està  escrita per Queralt Riera, dirigida per Sergi Pompermayer i interpretada per Felipe Cabezas, és la crònica anunciada d’un suïcidi. D’un suïcidi poètic i patètic que transcorre a Barcelona, un escenari que pot ser alhora un paradís i un infern.

La vida i la mort poden ser tan accidentals com poètiques i al·legòriques…. i Queralt Riera ens enfronta a un text dur i colpidor, que tanmateix és un cant a la vida i a l’amor. No hi falta la crítica social –aguda, severa- però alhora deixa espai per l’espurna de l’esperança i la bellesa.

L’argument

A l’escenari, un home sol. Un home sol… que se sent un home sol al món. Felipe Cabezas comparteix amb el públic un intens monòleg per tal que l’acompanyem en un viatge íntim farcit de pensaments, records, ràbia i calma.
MISÈRIA és una radiografia agredolça de la nostra societat composada a base de crits i silencis que exposa bellesa, dolor, amor i mort. Aplega reflexions, sentiments i impulsos per investigar i mirar d’entendre com hem arribat a viure tan alienats en relació al patiment dels altres… Com la individualitat, l’egoisme, l’anonimat, la soledat i el patiment han contribuït a deshumanitzar-nos… donant lloc a escenaris molt tràgics, dels quals potser els pitjors desenllaços no són pas la mort.
En paraules de la mateixa Queralt Riera:: “La misèria és com un desert que avança implacable i erosiona la vida de tothom. I Misèria, l’obra, és una mica de llum quan tot el que t’envolta és boira densa.”.
MISÈRIA, de Queralt Riera
Del 20 d’octubre al 14 de novembre 2021, de dimecres a diumenge (20h), a la Sala Fènix de Barcelona
Dramatúrgia: Queralt Riera.
Direcció: Sergi Pompermayer.
Ajudant de direcció: Mireia Aixalà.
Interpretació: Felipe Cabezas.
Il·luminació: Mattia Russo.
Espai sonor: Orestes Gas.
Disseny de projeccions: Àngel Grisalvo (Lantonia Films).
Escenografia i vestuari: Anna Chwaliszewska.
Producció: Isabella Pintani, Gabriela Marsal (Suika).