La Sala Hiroshima coprodueix amb el Grec ‘The very last northern white rhino’

Escrit per Revista Teatralnet

06.09.2021

La Sala Hiroshima comunica que porten al Grec The very last norhern white rhino, un espectacle dirigit per Gaston Core, director de la Sala. És una coproducció de Hiroshima amb el Festival. Abans, però, es farà una pre-estrena l’11 de juny a les 20.30 h.

 

L’argument

Quan el periodista del New York Times, Sam Anderson, es va assabentar de la mort de l’últim mascle de Rinoceront Blanc del Nord; va agafar un vol a Kenya per observar i narrar amb detall la vida diària de les dues últimes representants d’aquesta espècie. Una espècie que desapareixeria definitivament de la Terra un cop haguessin mort. La imatge indiferent d’aquests individus enfront del destí de la seva espècie va transmetre al reporter una sensació de pau, en un moment d’incertesa global.

Core busca, a través d’una investigació formal sobre diferents estils de dansa urbana (Krumping, Finger Tutting, Waving, Afro …), oferir la imatge de l’home que balla perquè ha descobert que, com ho expressa Paul Valéry, tenim “massa energia per als nostres menesters”. És a dir, presentar la dansa com a excés, com a celebració derivada de la vida. Ballar fins a l’esgotament, ballar fins al final perquè potser ja no hi ha res més que puguem fer.

Sobre Gaston Core

Intèrpret, gestor cultural i llicenciat en direcció escènica i dramatúrgia per l’Institut del Teatre de Barcelona, ​​Gaston Core dirigeix ​​la sala Hiroshima des del 2015. En aquesta peça col·loca al ballarí de dansa urbana Oulouy fora del context urbà, al centre d’una sala d’arts escèniques, davant d’un públic de teatre. No som tots nosaltres una mica com aquesta mare i aquesta filla de rinoceronts blancs;  éssers fora del seu context, esperant indiferents un final del qual ens sentim aliens? 

Preu online: 10€ / Preu online soci Hiroshima: 7 €  TICKETS