La Sala Petita del Gaudí estrena ‘El dragón verde. Viaje a la inconsciencia.’

02.23.2019

Author

Del 28 de febrer al 3 de març, la Sala Petita del Teatre Gaudí ofereix El Dragón Verde. Viaje a la inconsciencia, de Carlos Garrido i la Compañia de Mallorca.

És un monòleg que interpreta Xavi Núñez.  L’actor es fica a la pell d’un psicòleg que, arran de diversos conflictes successius, abandona el seu paper impertorbable i entra en la mateixa dinàmica que algun dels seus pacients. Manies obsessives, projecció de “l’ombra”, complex pel que fa al pare, depressió, tendències autodestructives … Realitza així un autèntic descens als inferns del que aconseguirà, després d’una mort simbòlica, sortir reforçat. Perquè llavors comprèn molt millor als pacients.

Un registre amb intriga, humor, misteri i autoconeixement.

Carlos Garrido, l’autor, actua com a conductor. Presenta els diferents episodis. Explica alguns conceptes fonamentals de la psicologia junguiana: l’ombra, l’ànima, els continguts autònoms de la ment, el paisatge de l’Inconscient, els Arquetips, el procés d’Individuació …

Mariona Forteza, la cantant, interpreta un tema oníric, que representa la salvació i el renaixement del personatge: “El Pujol”. La música de fons està pregravada, i la veu en directe es combina amb aquest fons.

NOTA DE LA COMPANYIA:

L’objectiu de El Dragón Verde. Viaje a la inconsciencia, és desestigmatitzar la malaltia mental.
Tots podem tenir en qualsevol moment un desequilibri psíquic.
De vegades només és qüestió d’escala.
Ajudar a comprendre la malaltia mental és també ajudar a entendre a un mateix.

Més info aquí.

Author