La SGAE felicita Tricicle pels seus 40 anys!’ i participa a una exposició sobre la seva trajectòria

Escrit per Revista Teatralnet

05.03.2021

La SGAE ens ha enviat aquest Comunicat, on feliciten Tricicle pels seus 40 anys als escenaris:

Els autors Joan Gràcia, Paco Mir i Carles Sans són el Tricicle, companyia teatral fundada el 1979 a Barcelona el llenguatge escènic de la qual, amb intel·ligència gestual i ple de significació, ha contribuït al panorama cultural internacional dels darrers quaranta anys. El seu mestratge al llarg de tot aquest temps es recull a la gran exposició «Tricicle Clic, gest, humor, llenguatge» que es podrà veure, des del 3 de maig i fins a primers d’octubre, al Palau Robert de Barcelona.
La Societat General d’Autors i Editors (SGAE) i la Fundació SGAE col·laboren en aquesta mostra dedicada als nostres socis. En repassa tota la trajectòria professional fins a convertir-se en un dels grups teatrals de més èxit i més estimats pel públic. Considerats ja una icona de l’humor al nostre país, el Tricicle ha assolit una identitat pròpia com a companyia renovadora de les arts escèniques. I com a  creadora d’un llenguatge gestual humorístic de caràcter universal.
Tal com recorden i indiquen Antonio Onetti, president de la SGAE, i Juan José Solana, president de la Fundació SGAE, en un escrit a quatre mans en el llibre de l’exposició: La incansable activitat creativa de Tricicle no s’ha desenvolupat només sobre l’escena, sinó que també han estat responsables de sèries televisives i d’obres cinematogràfiques, i això posa de manifest la seva capacitat com a autors […].
Des de la SGAE i la seva Fundació SGAE només podem reconèixer aquest esforç, fèrtil i sostingut durant més de quaranta anys. Ens omple de satisfacció poder contribuir a organitzar aquesta exposició tan necessària. Estem segurs que aquesta acció ajudarà a difondre encara més, dins i fora de les nostres fronteres, l’excel·lència del seu treball, i servirà de mostra de la creativitat desenvolupada en el sector escènic a Catalunya, però també a la resta de l’Estat espanyol, durant aquestes últimes quatre dècades. Ha de servir, també, per reconèixer i agrair l’enorme llegat que ens deixen». 
Comissariada per l’arquitecte Juli Capella, «Tricicle Clic, gest, humor, llenguatge»fa un repàs exhaustiu a la personalitat de la companyia i dels seus integrants; a la seva trajectòria des dels inicis fins als grans èxits internacionals. I a les singularitats dels seus espectacles teatrals i de les seves incursions cinematogràfiques i televisives. Així mateix, s’ofereixen fragments audiovisuals dels seus espectacles, objectes emblemàtics i records personals, les xifres més significatives del seu camí al llarg de quaranta anys d’activitat, així com petites sorpreses per al visitant.