La Villarroel prorroga ‘Sólo llamé para decirte que te amo’ un espectacle de l’argentí Nelson Valente

Escrit per Revista Teatralnet

10.12.2021

Degut a l’èxit, La Villarroel ens anuncia que prorroga les funcions de Sólo llamé para decirte que te amo i es podrà veure fins al 24 d’octubre dins el marc de l’Offlavillarroel. Es tracta d’una obra escrita i dirigida per Nelson Valente. L’espectacle està protagonitzat per Mayra Homar, Roser Batalla, Julia Dorto, Lide Uranga, Guido Botto Fiora, Gonzalo Saenz i Juan Pablo Kexel.

Sobre l’espectacle

Sólo llamé para decirte que te amo és una obra que neix el 2016 dins del marc del programa: “El 25 va a tu casa” del centre cultural 25 de Mayo de Buenos Aires; on s’invitava a veïns del barri de Villa Urquiza a convertir la seva pròpia llar en un teatre per un dia.

L’objectiu principal era crear un espectacle amb possibilitat d’adaptar-se a diferents espais no convencionals; com ho van ser les cases dels veïns, i amb un contingut que dialogava i involucra les temàtiques familiars.

El procés experimental de construcció i muntatges de l’espectacle consistia en 12 trobades. Es va elaborar el text a partir d’improvisacions que sorgien d’incisos proposats per l’autor. Durant aquest període es va profunditzar el desenvolupament dels conflictes subjacents als vincles familiars i de poder; que configuren la singularitat característica de les obres de Nelson Valente.

Solo llamé para decirte que te amo és el resultat d’un procés d’anys de treball on es veuen les influències de les altres creacions de l’autor. És per això que l’obra és un espai on els espectadors es veuen profundament identificats amb les problemàtiques dels personatges; qüestionant, en cert sentit social, les valoracions que fem respecte al desig propi i els rols familiars.

Sinopsi

La Patricia viu amb els seus fills bessons, la seva mare, la seva germana i la núvia d’un dels seus fills. Ella porta la casa endavant, té en solitud aquest pes sobre les seves espatlles. Avui rebrà una trucada que canviarà la seva vida per sempre.

La crítica ha dit…
“Valente té un do especial per a la comèdia domèstica habitada per personatges pròxims als quals despulla amb una esgarrifosa naturalitat i grans dosis d’humor negre.” Santi Fondevila, ARA

“Nelson Valente ofereix una nova lliçó magistral de com fer servir amb estil inconfusiblement personal.” – Ramon Oliver, Recomana.cat

“Una comèdia vibrant, costumista i àcida.” – Miquel Gascón, Voltar i voltar

“Nelson Valente ha fet una comèdia de ritme vibrant, amarg i emocionant, d’allò d’esclafir a riure i a la vegada pensar ‘ai de què m’estic rient…” — Alba Cuenca Sánchez, Recomana