‘La Visita de l’Emperador’, un projecte teatral per a les Termes Romanes de Sant Boi

04.08.2019

Author

Roger Cantos, director de la proposta, ens comunica que ja està en marxa i en l’última fase d’assajos de La Visita de l’Emperador, l’espectacle teatral que neix a partir d’una iniciativa dels responsables de cultura de l’Ajuntament de Sant Boi i que té a una dotzena de joves actors i actrius santboians com a protagonistes.

A partir d’un text del dramaturg i actor Miquel Murga i sota la direcció Roger Cantos, tots dos també santboians, aquesta comèdia juga a cavall entre la realitat i la ficció amb un esperit clarament lúdic, però també amb la intenció de donar a conèixer les Termes Romanes de la Vila, un dels patrimonis més preuats de Sant Boi.

L’estrena de l’espectacle es realitzarà el pròxim dijous 25 d’abril i estarà en escena durant els següents dies, fins el diumenge 28.

S’ha de tenir en compte que aquestes termes van ser declarades Be d’Interès Nacional per la Generalitat, l’any 2017 i que aquesta serà la primera vegada que es convertiran en escenari real d’una peça teatral.

L’espectacle tindrà una durada aproximada d’uns 45 minuts i té vocació de continuïtat en el temps i de convertir-se en el complement perfecte per aquells visitants que decideixin conèixer les Termes.

Us seguirem informant. De moment, preneu nota que les entrades pels quatre dies de funcions ja es poden comprar a través del portal www.ticketea.com, a un preu popular i simbòlic de 3 €.

L’argument: L’Emperador ha anunciat una visita a les termes de Cal Boius, però els veïns Cornèlius, de l’altra banda del riu, volen guanyar els favors i la visita de l’Emperador, construint unes termes millors que les dels Boius.

Un grups d’esclaus, capitanejats pel Germanus i la Primitiva es disposen a iniciar un tràfic d’informació amb l’objectiu de guanyar la batalla. Com acabarà aquesta història? I l’amor, quin paper hi jugarà en tot plegat?

Us en pararem més endavant. De moment preneu nota que les entrades pels quatre dies de funcions ja es poden comprar a través del portal www.ticketea.com, a un preu popular i simbòlic de 3 €.

L’ARGUMENT:
L’Emperador ha anunciat una visita a les termes de Cal Boius, però els veïns Cornèlius, de l’altra banda del riu, volen guanyar els favors i la visita de l’Emperador, construint unes termes millors que les dels Boius.

Un grups d’esclaus, capitanejats pel Germanus i la Primitiva es disposen a iniciar un tràfic d’informació amb l’objectiu de guanyar la batalla. Com acabarà aquesta història? I l’amor, quin paper hi jugarà en tot plegat?

Direcció: Roger Cantos
Dramatúrgia: Miquel Murga
Assessorament històric: Maria Lledó Barreda
Producció: Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

 

Dies i horaris:
Dijous 25 d’abril, a les 21,00
Divendres 26 d’abril, a les 21,00 i 22,30
Dissabte 27 d’abril, a les 21,00 i 22,30
Diumenge 28 d’abril, a les 12,00 i 20,30

Author