L’Akadèmia estrena ‘Les oblidades’, un homenatge a les dones anònimes de la història

05.21.2019

Author

El Teatre Akadèmia estrena aquest dimecres 22 de maig Les oblidades, l’obra escrita i dirigida per Lara Díez Quintanilla i produïda per La Volcànica amb la col·laboració del Teatre Akadèmia. Díez és l’autora guanyadora del Premi Teatre Akadèmia de l’última edició del festival Mikro Teatre i la flagrant guanyadora del premi crítica Serra d’Or al millor text 2018 per un altre text, Herència abandonada.

Fins el 16 de juny es podrà veure aquest muntatge sobre les dones anònimes: aquelles sobre les quals no s’escriuen llibres, ni es fan pintures, aquelles que no s’erigeixen com a símbol d’una determinada feminitat. Un espectacle que vol recuperar i recordar a totes aquelles generacions de dones sotmeses al sistema heteropatriarcal que les ha relegat a formar part de la banda invisible de la història.

Interpretada per Bàrbara Roig i Míriam MonlleóLes oblidades compta amb l’escenografia de Carles Royo, el vestuari de Catou Verdier, l’espai sonor i lumínic de Xavier Gardés, i amb Ramon Bonvehí com ajudant de direcció. Amb aquesta obra, La Volcànica tanca la seva trilogia El buit de la parcel·la oblidada iniciada amb Omplint el buit i La nostra parcel·la.

L’ARGUMENT
Dues dones es troben en un espai on només hi ha nines: de porcellana, goma, plàstic, drap, làtex… No saben ni qui són, ni com han anat a parar allà, ni de què es coneixen. Tenen la memòria molt debilitada. Serà la visió de les nines, que un dia van tenir un nom i que van acabar despullades d’identitat i oblidades, el que permetrà que recordin i revisquin les dones que van ser al llarg de la humanitat… fins al dia d’avui.

LA VOLCÀNICA
Nascuda l’any 2014, la companyia ha estrenat 6 obres de teatre: L’any dels 30 (o la magdalena) – Teatre Gaudí, juny 2015-; La nostra parcel·la –Lectura dramatitzada a la Sala Beckett, 2017-; Herència abandonada –Tantarantana, desembre 2018-; Jo, Emma. Tu, Roger –Barlins Manresa, febrer 2019-; Omplint el buit –La Gleva, maig 2019- i, ara, Les oblidades al Teatre Akadèmia.

La companyia també ha estrenat cinc peces curtes, entre les quals Jocs perillosos, guanyadora del festival Píndoles 2017 Barcelona i del Festival Mikro Akadèmia 2018 Barcelona.

Author