LAminimAL i el Teatre Arnau Itinerant actualitzen ‘Passar Revista’ a la Sala Apolo

Escrit per Revista Teatralnet

05.07.2021

La companyia LAminimAL torna als escenaris amb Passar Revista, un projecte creat de la mà del Teatre Arnau Itinerant, que presentarà la programació la propera setmana. Aquest nou espectacle, que es podrà veure de l’1 al 3 de juliol dins del Grec Festival de Barcelona, es representarà a la mítica Sala Apolo del Paral·lel que reobrirà de nou les seves portes per albergar les representacions.

Passar Revista porta a l’actualitat una expressió artística que va triomfar especialment al Paral·lel durant la primera meitat del segle XX: la Revista. La companyia dirigida per Daniela De Vecchi proposa reflexionar sobre aquest gènere. Sobre la transgressió i la ruptura de patrons socials que va suposar en aquell moment i porta-ho a l’actualita. A una societat capitalista, tremendament globalitzada, que anul·la tots els intents de trencar amb l’ordre.I que neutralitza la desobediència i on les lleis del mercat són les atorguen valor o no a les creacions culturals.


El retorn de la vedette

Per fer-ho proposa un espectacle de teatre, dansa i música, amb alguns temes propis creats per la compositora Irina Prieto.  I ressuscita al personatge de la vedette, una figura artística necessària que aposta per la transgressió com a generadora de canvis o d’un nou sistema possible.

La protagonista d’aquest espectacle podria ser la mítica cupletista Raquel Meller. Però també MarisolJanis JoplinNina SimonePina Bausch o altres més actuals com Amy Winehouse o la mateixa Rosalia.

Alicia Pérez-CabreroAndrea Marinel·loEloi BenetCarles Cruces i Neus Soler interpreten a cinc personatges de tres generacions diferents.  Ens parlaran de l’art, de la transgressió, de l’espectacle i reconstruiran o desconstruiran diferents versions d’aquesta vedette del segle XXI: una jove i talentosa actriu, una violinista apassionada, una ballarina retirada, un assistent de direcció aspirant a actor i una gran diva. Només una artista com aquesta és capaç d’imaginar-se un camí propi, desafiant el que és convencional i conegut des de la mera inconsciència.

Amb aquest esperit, l’espectacle de LAminimAL escrit per Jordi Casado i Olivas, presenta un món de somnis impossibles, un món de fum i de llautó brillant.  Tot junt pren la forma d’un teatre enderrocat, abandonat, venut, comprat i reconquerit per la ciutat. Un espai des del qual preguntar-se què és avui la revista i de quina manera el seu poder de transgressió ens pot salvar de la barbàrie.


LAminimAL i el Teatre Arnau Itinerant

LAminimAL Teatre és un col·lectiu escènic nascut el 2010 a la Sala Beckett. Ha produït fespectacles com El suïcidi de l’elefant hipotecat (2012) i La supervivència de les lluernes (2014), totes dues de Daniela De Vecchi. També Els Reis de Shakespeare escriuen el discurs de Phillipe the Sixth, d’Albert Pijuan, estrenat al Festival de Teatre Indie de Barcelona 2019, entre  d’altres. Ara produeixen un espectacle que forma part de la programació del Teatre Arnau Itinerant 2021.

El Teatre Arnau Itinerant és un teatre nòmada, gestionat de manera comunitària. Busca generar una cultura escènica popular i de base. Amb tres anys d’existència, el teatre ha impulsat un seguit de projectes interdisciplinaris. Hi trobem  teatre al carrer, jornades de reflexió o intervencions artístiques. Totes aquestes activitats tenen un eix en comú: la reivindicació de la cultura a través de la memòria, la comunitat i les arts escèniques