L’Arnau Itinerant s’acomiada de l’any amb ‘Parrhesia’, en complicitat amb el Mercat de les Flors

12.07.2018

Author

Acabem de rebre la molt bona notícia que el Teatre Arnau es vol acomiadar de l’any amb el seu públic. Aquesta és l’essència! I ho farà tal i com el coneixem ara: com l’Arnau Itinerant, un cop de cor de 52 entitats veïnals, 187 veïns, 12 actors, 21 tècnics i 16 professionals escènics dels tres barris que l’envolten: el Raval, Sant Antoni i Poble Sec. Com ja us vam explicar, aquests veïns, de diverses procedències, s’han entestar en què l’Arnau camini i bategi de diferents maneres.

Per tancar el primer any del Teatre Arnau Itinerant, els dies 15 i 16 de desembre s’estrenarà l’espectacle comunitari Parrhesia al Mercat de les Flors, on també tindrà lloc l’exposició performativa ‘Xarlatanes‘ sobre la memòria de l’Arnau i el Paral·lel. La proposta vol explorar el concepte llibertat d’expressió i fer un recorregut per la història de la censura, alhora que es reivindica les memòries del Teatre Arnau i el Paral·lel.

Assaig de Parrhesia, creació de l’Arnau Itinerant

L’espectacle està coordinat per la cooperativa Art&Coop, i té com a protagonistes els veïns i veïnes dels tres barris: un total de 40 persones implicades.

Seran 28 veïnes i veïns actuant, més 6 veïnes i veïns dissenyant l’espai escènic i el vestuari i 6 professionals de les arts i l’acció comunitària acompanyant el procés creatiu i la producció. S’ha comptat amb la implicació de 4 centres cívics i 1 escola en un procés de 7 mesos de creació comunitària.

Art&Coop és una cooperativa de treball d’iniciativa social, sense ànim de lucre, que promou produccions artístiques per a la transformació individual i col·lectiva, a través dels valors dels processos creatius cooperatius.

EXPOSICIÓ
Abans de l’espectacle, el dissabte 15a partir de les 18:00h i el diumenge 16 a partir de les 17h, podreu gaudir també de l’exposició Xarlatanes, una mostra viva de l’arxiu de memòries de l’Arnau. Coneixereu relats de l’antic teatre i del món del Paral·lel, en una experiència artística singular. Serà al Hall del Mercat de les Flors.

 

Author