L”Assassinat a l’Orient Express’ teatral estaciona per primer cop a Europa al teatre Condal

Escrit per Ángeles Castuera

09.17.2021

Assassinat a l’Orient Express, el clàssic de l’Agatha Christie arriba al Teatre Condal adaptada per Ken Ludwig i versionada per Alicia Serrat i per Iván Morales (que també n’és el director)La producció de Focus, l’interpreten Eduard Farelo, Ruben Ametllé, David Bagés, Anna Barrachina, Clàudia Benito, Maira Ribera, Isabel Rocatti, Vanessa Segura, Javi Vélez i David Vert. L’escenari del Condal acull una producció espectacular que voreja el mig milió d’euros. L’espectacle, com tants d’altres, s’ha vist ajornat per la pandèmia. Els acors arriben al Condal afamats de retrobar-se amb el públic.

Dani Anglès, director artístic del Teatre Condal,està orgullós i animat de poder estrenar per primer cop aquest espectacle a Europa i assegura que “per fer aquest treball havíem de comptar amb un director com l’Ivan”.  Ivan Morales, director del muntatge ha volgut remarcar les ganes amb les quals tota la companyia ha muntat l’espectacle: “em va motivar molt la proposta quan me la va fer focus, em va fer sentir de nou com quan llegia còmics de jove”. Morales ha aprofitat l’ocasió per aplaudir a la companyia la qual ha considerat “un equip excepcional”, i afegint que “és el procés creatiu que m’ha estat més fàcil, hem currat de valent totes, però és el que he patit menys, era molt fàcil confiar tant en l’equip tècnic com en l’equip artístic”. Sobre l’espectacle el director ha comentat que “Agatha Christie és una escriptora a reivindicar, aquesta obra és una petita capça de nines russes, crec que el secret de la seva literatura és que ella s’estimava molt a la gent”.

Eduard Farelo, Hèrcules Poirot a l’espectacle, ha explicat el treball de personatge que tant ell com la resta de la companyia ha hagut de fer “el repte és fer arribar el cor d’aquests personatges als espectadors”. L’actor ha considerat el muntatge “un espectacle vibrant” que “ha comptat amb unes ganes excepcionals per fer un gran espectacle i retrobar-se amb el públic”, explicant l’anècdota que “la primera lectura d’aquesta obra la vam fer per skype”.