Leo Nucci i Michael Chioldi s’alternaran amb Juan Jesús Rodríguez en el rol de miller a l’òpera ‘Luisa miller’

10.29.2018

Author

El Gran Teatre del Liceu ens comunica un canvi a la seca cartellera que afecta el programa del mes de juliol. Els barítons Michael Chioldi Leo Nucci s’alternaran amb Juan Jesús Rodríguez en el rol de Miller a Luisa Miller. Els dos cantants substituiran Luca Salsi, que ha decidit cancel·lar les seves actuacions per altres compromisos acordats amb posterioritat amb d’altres teatres. Michael Chioldi, que cantarà les funcions dels dies 14, 17 i 20 de juliol, torna al Liceu després de ser Carlo Gérard a la fantàstica producció d’Andrea Chénier dirigida per David McVicar la temporada passada. D’altra banda, el reconegut baríton italià Leo Nucci retorna al Liceu els dies 23 i 26 de juliol després del Rigoletto que va cantar la temporada 2016/17.

LEO NUCCI
La carrera de Leo Nucci és impressionant i farcida d’èxits. El baríton italià ha cantat a tots els teatres històrics del món, i amb directors de gran rellevància, com Herbert von Karajan, Sir Georg Solti, Claudio Abbado, Lorin Maazel, Carlos Kleiber, Giuseppe Patanè, Riccardo Muti, Riccardo Chailly, James Levine, Zubin Mehta, etc. I ha compartit escenari amb veus històriques: Joan Sutherland, Montserrat Caballé, Mirella Freni, Kiri Te Kanawa, Ghena Dimitrova, Edita Gruberová, Marilyn Horne, Mario Del Monaco, Giuseppe Di Stefano, Luciano Pavarotti, Plácido Domingo, Jaume Aragall, Josep Carreras, etc. Va debutar al Gran Teatre del Liceu la temporada 1979/80 amb Lucia di Lammermoor; des d’aleshores hi ha tornat en un gran nombre d’ocasions, la darrera amb Rigoletto (2016/17).

MICHAEL CHIOLDI
El nord-americà Michael Chioldi ha esdevingut ràpidament un dels barítons dramàtics més sol·licitats de la seva generació. S’ha guanyat el favor del públic i la crítica per les seves interpretacions dels rols dramàtics de Verdi, Puccini i Strauss. Chioldi ha actuat a gairebé tots els grans teatres d’òpera dels Estats Units, incloent The Metropolitan Opera, San Francisco Opera, Houston Grand Opera, Washington National Opera and Los Angeles Opera. Va debutar al Gran Teatre del Liceu la temporada 2017/18 en el rol de Carlo Gerard a la producció dirigida per David McVicar Andrea Chénier.

Més info: liceubarcelona.cat

Author