L’esperada Ben-Hur, una adaptació en clau de comèdia de la cèlebre pel·lícula de William Wyler basada en la novel·la homònima de Lewis Wallace, s’ha instal·lat ja al Teatre Coliseum de Barcelona, amb moltes ganes de fer riure, sorprendre i recollir aplaudiments, com ja ha passat des de la seva estrena el 4 de juliol del 2018 al Festival de Mèrida. L’espectacle té una durada de gairebé dues hores i es podrà veure fins al 24 de març, una data improrrogable perquè tot seguit s’instal·larà al Teatro La Latina de Madrid.
L’espectacle és una adaptació de la pel·lícula que provoca un joc constant entre el teatre i el cinema al que anomenen ‘teatromascope i que signa Nancho Novo. Dirigida per David Ottone i Juan Ramos (Yllana), és una producció del Festival Internacional de Teatro Clásico de Mérida, Focus i Yllana i compta amb un ampli elenc interpretatiu: Agustín Jiménez, Maria Lanau, Elena Lombao, Richard Collins-Moore, Víctor Massán i Fael.
Ben-Hur està plagada d’enginyosos gags visuals, mordaços i absurds diàlegs i una curiosa reflexió sobre la veritat, l’amor i la lluita de gènere. Quatre actors i dues actrius en estat de gràcia donen vida a multitud de personatges per a tornar a explicar-nos, aquesta vegada sense noses, la qual cosa ningú va gosar explicar sobre Ben Hur.
Perquè
en aquesta història les coses no són el que semblen.
Millor dit, en aquesta història les coses sí que són el que semblen…
Segons ha explicat Juan Ramos en roda de premsa: “a la nostra companyia la música es sempre inspiradora, de manera que hem apostat per crear una banda sonora original, amb efectes de so per alimentar les mítiques carreres de quadrigues.” Adverteix que, com ja és habitual a la companyia, “els que s’asseguin a les primeres files potser hauran de fer alguna cosa…”
Dotada d’un refinat humor negre, al més pur estil MontyPython, en aquesta delirant comèdia Yllana introdueix temes que ens envolten, com ara les fake news o el paper al qual s’han vist relegades les dones al llarg de la història, “un tractament sexista, extrapolable al món en què vivim, que la nostra versió no podia passar per alt. Que per a això també està el teatre, a més de divertir: per a denunciar”, ha dit Nancho Novo, autor del text.
Trobareu les entrades a : https://www.grupbalana.com/teatre/obres/ben-hur/