L’Escenari Joan Brossa estrena aquest dimecres ‘Blanca desvelada’

10.05.2018

Author

A partir d’aquest dimecres 10 d’octubre a l’Escenari Joan Brossa torna el treball actoral per excel•lència amb el monòleg a dotze veus Blanca desvelada escrit i interpretat per Alejandra Jiménez Cascón, dirigida per Montse Boneten .

Una jove actriu còmica d’avui en dia, que es guanya la vida per bars mediocres i en etern conflicte amb la seva mare, i una presa política de la Guerra Civil, que dóna a llum dues setmanes abans de ser afusellada, es connecten inesperadament i de forma inusual. A partir d’aquí aquesta obra aconsegueix “despullar” dotze personatges que pertanyen a una de les trames, fins a traçar un relat cru però profundament humà i tendre, que uneix les dues històries. És per aquesta autenticitat i per la infinita capacitat interpretativa d’Alejandra Jiménez Cascón, que Blanca desvelada ha aconseguit un èxit total en més de 90 funcions des de la seva estrena l’any 2015 a l’Espai Creatiu Badabadoc.

En paraules de la seva autora: “Ho vaig escriure perquè tenia necessitat de parlar sobre el perdó i la pèrdua de la innocència, de la reconciliació i del fet de ser mare i ser filla. No ho vaig escriure per a mi, no sabia què en faria i al final vaig dir: Ho faré!”, explica l’Alejandra. Va anar a trobar la Montse Bonet perquè l’ajudés com a directora en aquest viatge emocional de mirada femenina: “És un text complex, amb multitud d’espais temporals passats, presents, llunyans, propers… És un monòleg amb 12 personatges, la majoria dones. L’actriu agafa l’espectador metafòricament per la ma i li ofereix un viatge pel que no és possible perdre’s,” afirma la directora.

El cub sense parets i el vestuari minimalista i constrictiu dissenyats per Mònica Gálvez, acompanyats per la il•luminació focal de Natàlia Ramos, marquen un escenari engabiat, com és el moment vital de cada personatge, cadascú a la seva manera.

Es pot veure fins al 4 de novembre.

Author